Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hendelsen i natt er en som ikke skal skje og ikke får skje, men som nå har skjedd

Pressekonferanse etter at postfly styrtet på vei til Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyselskapet West Atlantic holdt klokka 11.00 i dag en pressekonferanse etter at et svenskregistrert postfly, som tok av fra Gardermoen mot Tromsø i går kveld, i natt ble funnet styrtet like ved norskegrensa.

- Det er første gang vi som selskap har en ulykke, og det er veldig beklagelig. Hendelsen i natt er en som ikke skal skje og ikke får skje, men som nå har skjedd, sier West Atlantics talsperson på pressekonferansen.

- Ett av våre fly har altså forsvunnet, fortsetter talspersonen.

Flyet ble lokalisert klokka 03.10 i natt av et norsk militærfly, ifølge West Atlantic. Funnstedet var like den svenske innsjøen Akkajaure, nær norskegrensa.

Svensk politi har nå overtatt etterforskningen, men flyselskapet har foreløpig ikke fått noen rapporter fra ulykkesstedet.

- Vi er også på vei dit med våre responsteam, opplyser selskapet.

Om bord befant det seg to personer; en 42 år gammel spansk kaptein og en 34 år gammel fransk styrmann. I området hvor flyet styrtet er det rundt 20 minusgrader. Tilstanden til de to personene som var om bord på flyet, er ikke kjent.

Kapteinen hadde vært ansatt i selskapet siden 2011, og hadde 2050 timers erfaring med den aktuelle flytypen. Styrmannen hadde 900 flytimer fra typen. Totalt hadde begge over 3000 flytimer, opplyser flyselskapet.

Klokka 23.31 sendte de ut et mayday-signal - en drøy time etter at flyet tok av fra Gardermoen.

- Det ble da kjapt innledet en redningsoperasjon, opplyser West Atlantic på pressekonferansen.

MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com
MAYDAY: Bildet viser flyets siste registrerte posisjon på radaren ved den lille byen Ritsem i Norrbottens län i Sverige. Flyet var da rundt 10 000 meter over havet. Foto: Flightradar24.com Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media