Ordkrig om Syria i FNs sikkerhetsråd.

- Hendene til det russiske regimet er dekket av blodet til syriske barn

Ordkrigen mellom USA og Russland om det angivelige kjemiske angrepet i Douma lørdag fortsatte da FNs sikkerhetsråd mandag kveld var samlet til krisemøte.

RASTE: USAs FN-ambassadør Nikki Haley tar plass under begynnelsen av krisemøtet i FNs sikkerhetsråd om Syria mandag kveld. Foto: AP / NTB scanpix.
RASTE: USAs FN-ambassadør Nikki Haley tar plass under begynnelsen av krisemøtet i FNs sikkerhetsråd om Syria mandag kveld. Foto: AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har kommet til et punkt der verden trenger rettferdighet, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley under møtet i sikkerhetsrådet.

Haley var svart tydelig da hun mandag kveld snakket om det påståtte kjemiske angrepet i Douma lørdag.

USA har allerede fastslått at det var et kjemisk angrep, og de har lagt skylden på Bashar al-Assads regime.

USA angrep Russland

Men de lar ikke Assad få skylden alene. For under en lang og detaljert beskrivelse av syriske barn, som lå døde i sine foreldres armer etter helgas angrep, gjorde hun det klart at USA mener Russland har ansvar, skriver CNN.

- Monsteret som var ansvarlig for disse angrepene har ingen samvittighet som blir sjokkert av bilder av døde barn, sa Haley, som ikke ønsket å vise fram bilder av ofrene, som hun gjorde etter det kjemiske angrepet i 2017, som førte til amerikanske angrep på Syria.

- Det russiske regimet, hvis hender er dekket av blodet til syriske barn, føler ingen skyld når de ser bilder av sine ofre. Vi har prøvd det før. Russland kunne stoppet denne meningsløse slaktingen, hvis de ville. Men de står sammen med Assads regime og støtter det uten å nøle, sa Haley.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer