-Heng fra deg kappa, Staff

Staff får kritikk av kolleger etter Fritzl-uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I et intervju med NRKs-programmet «Ukeslutt» i går ytret Staff nok en gang standpunkter som er egnet til å skape reaksjoner.

- Josef Fritzl er ikke noe helt spesielt, bare litt ytterliggående kanskje. Vi har alle Dr. Jekyll og Mr. Hyde i oss, sa Staff blant annet.

Elisabeth (42) ble holdt fanget i en kjeller i 24 år av faren Josef Fritzl (73), som innrømmet forholdene mandag denne uka. Fritzl fikk sju barn med datteren, tre av dem ble holdt fanget i kjelleren sammen med dem.

- Han reddet faktisk tre av sine egne barn fra kjelleren. Det er et uttrykk for omsorg, sier Staff, og imøtegår omtalen av bunkersen de levde i.

- Dette er ikke et fengsel, men en liten leilighet i en underetasje. De har prøvd å gjøre det hyggelig og koselig, skapt en hjemlig atmosfære. Dette er et lite hjem, sier Staff.

- Ødeleggende

Advokatkollega Brynjar Meling mener Staffs uttalelser kan være til skade for advokatstanden.

- Staff får mene det han vil. Det som er synd er at han tar med seg advokatrollen inn i sine uttalelser, og det virker ødeleggende for standen, sier Meling.

REAGERER: Advokatkollega Brynjar Meling mener Staffs uttalelser kan være til skade for advokatstanden. ERLING HÆGELAND/Dagbladet
REAGERER: Advokatkollega Brynjar Meling mener Staffs uttalelser kan være til skade for advokatstanden. ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

- Han beveger seg over en grense og blir samfunnsdebattant. Hvis det er det han vil får han heller henge kappen fra seg, sier Meling.

Han understreker at advokater ofte må fronte upopulære standpunkter.

Misliker bagatellisering

- Men det Staff her sier, er så på siden av den allmenne rettsfølelse at det kan virke ødeleggende for hvordan vi blir oppfattet. Vi vet hvilke skadevirkninger incest har, og det skal ikke Staff gå ut og bagatellisere, sier Meling.

- Fyller ikke Staff en viktig rolle når han forsvarer et menneske som demoniseres?

- Ikke alle tabuer skal normaliseres, sier Meling.

Generalsekretær i Advokatforeningen, Merete Smith, antyder at Staff har gått for langt.

- En advokat skal aldri bagatellisere straffbare handlinger - særlig ikke handlinger som er krenkende, sier Smith.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer