Heng ham ut med navn og bilde

SARONS DAL (Dagbladet): En mann i 50-åra skal ha antastet en sjuårig gutt midt under halleluja-stevnet i Sarons Dal. Aril Edvardsen lover Guds tilgivelse, men krever streng straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han bør sitte lenge inne. Og heng dem ut med navn og bilde, slik at alle får se hvem disse farlige synderne er, sier den kjente predikanten til Dagbladet.

- Veldig beklagelig, men vi må innse at det ikke bare finnes fullkomne kristne mennesker, sier stevnesjef Sten Sørensen. Vi ba foreldre passe godt på barna sine. Dette vil vi ikke dysse ned.

7-åringen har gitt en nokså detaljert beskrivelse av mannen, som antas å være i 50-åra.

- Mannen fikk lokket gutten med seg inn i et tomt møtetelt. 7-åringen ble bedt om å ta opp mannens nøkler fra hans lommer. Så ble han bedt om å beføle penisen hans, forklarer Sørensen.

Guttungen ble skremt og kom seg ut av teltet i en fart. Han løp rett til sine foreldre og fortalte hva som hadde skjedd.

Anmeldt

- Vi prøvde først å gå rundt på området for å se om gutten kunne peke ut mannen. Foreldrene valgte så å anmelde episoden, noe vi støtter fullt ut, forteller Sørensen.

Møtet i hovedteltet i Sarons Dal er akkurat slutt. Nærmere 2500 mennesker har priset Herren og løftet sine hender til Frelserens ære. Men utenfor teltduken råder det frykt og mistenksomhet.

Aril Edvardsen er sint og engasjert. Ei ung jente kommer og ber predikanten be for sin mor, som har hatt kreft. Edvardsen legger hendene på hennes skuldrer, ber en stille bønn, og fyrer så løs overfor Dagbladet:

- Å gå på unger er det verste som finnes. Mannen har ikke bare mislyktes i livet, han har begått en forbrytelse og må straffes.

Elektrisk stemning

- Finnes det ikke tilgivelse for den slags synd?

- Hos Herren i himmelen finnes det tilgivelse, men han må erkjenne sin synd og ta samfunnets straff. Alle mennesker er velkomne til Sarons Dal, men de må komme med åpne kort og ikke gå på unger, tordner Aril Edvardsen.

Sønnen Rune, daglig leder i Sarons Dal, og barnebarnet Dan Aleksander er sammen med fargerike Arild, som denne kvelden lar svensk-kanadiske Petter Ljunggren tale til forsamlingen.

Den karismatiske predikanten taler med hele kroppen og krever minst 25 ganger svar på spørsmålet «Tror du på evangeliet?».

Et par tusen munner roper «Jeg tror!», og noen løfter sine hender og hevder at de er blitt helbredet. Stemningen er ladet, elektrisk, folk rives med - det er tid for frelse og syndserkjennelse.

Håper på englene

Utenfor teltet driver barn, ungdommer og voksne rundt. Det går mot en mørk kveld, og foreldre holder et ekstra våkent øye med sine små. I løpet av møteuka i Sarons Dal er 10000 mennesker innom, ikke alle kommer for å høre det løfterike budskap.

- Det er sjokkerende at slikt kan skje i en kristen leir. Nå håper vi at alle englene følger ungene våre ekstra nøye, sier Magnus og Vivian Trommestad fra Hisøy.

De har med seg barn, og er oppskaket over overgrepet i møteteltet.

- Jeg har våknet opp litt, og skjønner at slikt kan skje over alt. Slike individer søker kanskje akkurat til slike stevner som dette. Her er mange mennesker samlet, barn leker overalt, og de er ikke alltid under tilsyn av voksne, sier ekteparet.

Vakthold

Møtene fortsetter hver kveld, og snart blir det nattmøter også. En million kroner tas inn i kollekt, her kan folk gi også via sitt Visa-kort. Alt kan ses på storskjerm, og daglig leder Rune Edvardsen rusler rundt i badesko og lar ikke det seksuelle overgrepet få ødelegge humøret:

- Vi har sjekket ut noen personer som vi kanskje mente kunne være overgriperen. Men det var bom. Hit kommer det nok også en del folk som er «på skauen». Nå skjerper vi vaktholdet, og ser ekstra etter på steder som er stille og litt bortgjemte, sier Rune, og trøster poden, Dan Aleksander på seks, som klager over at en stor gutt har tråkket på den nye gåsykkelen hans.

KREVER STRAFF: - Herren kan tilgi, men samfunnet må straffe folk som begår overgrep mot små barn, krever Aril Edvardsen, som er sint og opprørt etter det som har skjedd i Sarons Dal. Han passer godt på barnebarnet Dan Aleksander.