Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Heng voldtektsforbrytere!»

Politiet bruker tåregass og vannkanoner mot rasende studenter etter gruppevoldtekt i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tusenvis av studenter demonstrerte i sentrum av New Delhi i India i dag.

Politiet i hovedstaden brukte batonger, tåregass og vannkanoner for å holde studentene tilbake og hindre de i å marsjere til presidentpalasset, melder NTB.

30 personer skal så langt ha blitt skadd, ifølge avisa Times of India.

Modig Studentene raser etter at det ble kjent at ei 23 år gammel student ble gruppevoldtatt sist søndag. Kvinnen er innlagt på sykehus og tilstanden skal nå være stabil. Times of India skriver at hun har blitt avhørt en gang fra sykesenga.

- Vi er i kontinuerlig i kontakt med henne foreldre. Hun er stabil og vi har fått en forklaring fra henne. Forklaringa hennes var fryktløs og modig, og den sammenfaller med hva hennes mannlige venn har fortalt oss, sier visekommisjonær Chhaya Sharma i New Delhi-politiet til avisa.

23-åringen ble voldtatt på en buss av seks berusede unge men som samtidig holdt kjæresten hennes fast. Etter voldtektene slo de henne med en jernstang før hun og kjæresten ble kasta av bussen. Marerittet skal ha vart i rundt en time. Fem menn er i ettertid pågrepet av politiet.

KREVER DØDSSTRAFF: Demonstrantene krever strengest mulig straff for de som gruppevoldtok ei 23 år gammel kvinne på en buss i New Delhi søndag. Her demonstrerer tusenvis av studenter utenfor presidentpalasset i hovedstaden. Foto: AP / Tsering Topgyal / NTB scanpix
KREVER DØDSSTRAFF: Demonstrantene krever strengest mulig straff for de som gruppevoldtok ei 23 år gammel kvinne på en buss i New Delhi søndag. Her demonstrerer tusenvis av studenter utenfor presidentpalasset i hovedstaden. Foto: AP / Tsering Topgyal / NTB scanpix Vis mer

Nå krever massene i India dødsstraff for de antatte gjerningsmennene, og myndighetene sier de jobber ut i fra at de bør ha livstid fengsel.

«Heng voldtektsforbrytere!» Ifølge politiet i New Delhi rapporteres det en voldtekt hver 18. time, mens andre seksuelle overgrep rapporteres hver 14. Mørketallene er i tillegg trolig store, melder NTB.

Selv om politi og myndigheter advarer mot bruk av vold, fortsetter protestene. I den nordøstlige delstaten Assam marsjerte i går mange hundre kvinner og jenter gjennom byen Guwahati med plakater og rop som «Heng voldtektsforbrytere!» og «Stopp volden mot kvinner», melder NTB.

Også politikerne begynner å kreve dødsstraff for voldtektsforbrytere. The Times of India skriver at en egen kommisjon skal undersøke hendelsen og foreslå tiltak som bedrer sikkerheten for kvinner. Kommisjonen indikerte også at maks voldtektsstraff kan bli satt til dødsstraff.

VANNKANONER: Politiet brukte vann for å kjøle ned demonstrantene. Foto:  EPA / ANINDITO MUKHERJEE / NTB scanpix
VANNKANONER: Politiet brukte vann for å kjøle ned demonstrantene. Foto: EPA / ANINDITO MUKHERJEE / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!