Henger 20 meter over bakken - krever å snakke med Miljødirektoratet

Miljøaktivist firte seg ned etter fem timers markering mot giftdumping i Oslofjorden.

VIL INN:  En miljøaktivist tok seg opp på taket til Miljødirektoratets kontorbygg før kontortid mandag, og har blitt hengende på utsiden mer enn fire timer før politi og brannvesen gjorde det klart at han blir hentet ned hvis han ikke overgir seg frivillig. Foto: Newa Reza.
VIL INN: En miljøaktivist tok seg opp på taket til Miljødirektoratets kontorbygg før kontortid mandag, og har blitt hengende på utsiden mer enn fire timer før politi og brannvesen gjorde det klart at han blir hentet ned hvis han ikke overgir seg frivillig. Foto: Newa Reza. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En miljøaktivist som henger i et tau 20 meter over bakken på Miljødirektoratets kontorbygg i Grensesvingen 7 på Helsfyr i Oslo, blir hentet ned av politi og brannvesen dersom han ikke kommer ned frivillig.

Aksjonen startet klokka 07 mandag morgen da politiet fikk den første meldingen om at en mann ble heist opp på taket av kontorbygget med en lift på det åtte etasjer høye bygget.

- Han har krevd å få prate med Miljødirektoratet,  men der vil ingen snakke med han fra denne inngangsveien. Politiet har sperret av området rundt kontorbygget, og mannen har nå sagt han vil komme ned frivillig. Hvis ikke, kommer politiet og brannvesenets stigebil til å hente han ganske raskt, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 11.15-tiden.

Miljøorganisasjonen Neptune Network har hengt to bannere over veien med budskap til miljømyndighetene «Kvikksølv dreper» og «Skam dere».

Klokka 12 opplyser informasjonsrådgiver Reidar Evensen i Miljødirektoratet til Dagbladet at det ene banneret var tatt ned, og mannen var i ferd med å fire seg ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer