På Svolværgeita i rullestol:

Henger etter armene

For de fleste er turen opp Svolværgeita utfordrende nok. CP-rammede Harald Riise (37) ble båret opp av kompiser for å ta pull-ups mellom fjelltoppene.

VÅGALT STUNT: Her henger Riise mellom fjelltoppene. En fjelltopp som er for utfordrende for de fleste av oss å bestige. Ingenting kan stoppe ham. Foto: Privat/Fredrik Harper, Philip Halvorsen, Lofoten Film Collective.
VÅGALT STUNT: Her henger Riise mellom fjelltoppene. En fjelltopp som er for utfordrende for de fleste av oss å bestige. Ingenting kan stoppe ham. Foto: Privat/Fredrik Harper, Philip Halvorsen, Lofoten Film Collective. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi testet ut å frakte meg opp Svolværgeita i en terrenggående vogn, men fant fort ut av at det var tryggest å bære meg i en sekk hele veien, sier Harald Riise (37) til Dagbladet.

Det virker som det er ingenting som kan stoppe Riise fra å oppnå sine drømmer. Turen opp den bratte fjellveggen, som vanligvis tiltrekker erfarne klatrere, tok han på strak arm.

Den nye dokumentaren «På kanten», skapt av Lofoten Film Collective, ga 15 unge filmskapere muligheten til å tolke hva «på kanten» betyr for dem.

Riise var en av dem som deltok, og tok utfordringen svært bokstavelig, og hang langt over kanten mellom fjelltoppene.

- Svolværgeita-stuntet var spesielt. Mest fordi turen til toppen er betydelig mye mer krevende for mine assistenter enn for meg. De måtte bære drøye 50 kilo opp fjellet i en sekk, hele turen opp, sier Riise.

På toppen var det Riise sin tur til å prestere. Her hang han i en metallstang, med rullestolen festet til ham. Samtidig tok han pull-ups.

Riise forteller at han ble støttet av et strålende sikkerhetsteam, og at alt av koordinering, teknisk planlegging og innkjøp av utstyr - var verdt det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.