Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henger for Frelsesarmeen

PR og veldedighet i en smekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to neste dagene skal David Blaine tilbringe i et gyroskop på Times Square i New York. Bundet på hender og føtter skal han skape oppmerksomhet om sin egen person, men også veldedigheten skal få sitt.

100 barn kan få handle

Dersom han i løpet av en gitt tidsfrist på 16 timer klarer å bryte seg ut av lenkene som binder ham fast til gyroskopet vil 100 heldige barn få seg en handletur i regi av Frelsesarmeen.

Men før han kan bryte seg ut må han henge i gyroskopet til allmenn beskuelse i to dager.

- Dette er vanskeligere enn noe annet jeg noen sinne har gjort, sa Blain før han ble plassert i gyroskopet, som så ble heist tolv meter opp i lufta.

Slenges rundt

Gyroskopet, som har tre stålringer, vil slenge Blaine i ulike retninger så ofte som åtte ganger per minutt. Mens han blir slengt veggimellom på Times Square, skal han gjøre sitt ytterste for at de 100 barna skal få handleturen sin.

Magikeren har ingen beskyttelse annet enn klærne han har på seg, en sort skijakke med bukser til. Klokken 11 på formiddagen var temperaturen på Manhattan knappe fire grader.

HENGER HØYT: Magikeren David Blaine skal henge 12 meter over bakken. Foto: Reuters/Scanpix
HENGER HØYT: Magikeren David Blaine skal henge 12 meter over bakken. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Dersom Blaine klarer å bryte seg ut av lenkene vil han selv følge barna til butikken Target. Hvert barn vil få et gavekort på 500 amerikanske dollar, eller drøye 3200 norske kroner.

Vokste selv opp med Frelsesarmeen

Blaine sier at dette stuntet er spesielt viktig for ham ettersom det var nettopp Frelsesarmeen som sørget for at han selv hadde klær da han vokste opp.

- Denne utfordringen ligger mitt hjerte nær, sa han ifølge AP.

Blaine har tidligere tilbrakt 35 timer balanserende på en 30 meter høy stang. Han har også latt seg begrave i en gjennomsiktig kiste for en uke.

Du kan lese mer om David Blaines tidligere stunts her.

image: Henger for Frelsesarmeen
LENKES FAST: Dersom magikeren klarer å bryte seg ut av lenkene vil 100 barn få en handletur.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!