Donald Trumps coronamedisin

- Henger ikke på greip

En fem minutter lang videohilsen fra Donald Trump vekker kraftige reaksjoner. Den bekrefter manges frykt om hvordan presidenten ville håndtere egen sykdom.

NY TWITTER-HILSEN: - For en dag siden kom jeg tilbake fra Walter Reed, sier president Donald Trump i en ny videohilsen lagt ut på Twitter rett før midnatt norsk tid 7. oktober. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De starter så jovialt som overhodet mulig med Donald Trump utenfor Det hvite hus.

- Dere kjenner meg kanskje igjen? Det er favoritt-presidenten deres, sier Donald Trump på videoen som er tatt opp utenfor Det hvite hus og sluppet rundt midnatt onsdag, bare timer før nattas visepresidentdebatt.

De neste fem knappe minuttene med video forteller imidlertid en historie om en president som har håndtert egen coronasykdom akkurat på den måten mange fryktet.

- Henger ikke på greip

- Det er ikke godt å si for meg hva han forsøker på, men det henger i alle fall ikke på medisinsk greip, sier lege Kaveh Rashidi om Trumps siste uttalelser til Dagbladet.

Han har uttrykt frykt for hvordan Trump har håndtert coronaviruset og ikke minst hvordan han ville reagere etter å selv ha opplevd viruset. Over 210 000 amerikanere er nå døde i pandemien.

I videoen sluppet onsdag kveld - som skal ha blitt spilt inn tirsdag - går presidenten så langt som å kalle behandlingen han har fått som en «kur».

Trump har blitt behandlet med både Remdesivir og deksametason, og behandlingen har blitt omtalt som eksperimentell. Han har også fått en antistoff-cocktail fra legemiddelprodusenten Regeneron og fra Eli Lilly.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer