Dublin:

Henger opp klær til hjemløse

Innbyggerne i Dublin donerer jakker til hjemløse. Ble fjernet av byrådet.

JAKKER: Rekkverket på gangbrua Ha'penny har vært dekket av jakker til hjemløse den siste tida. Foto: Warm for winter
JAKKER: Rekkverket på gangbrua Ha'penny har vært dekket av jakker til hjemløse den siste tida. Foto: Warm for winter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Trenger du en, tar du en. Hvis du vil hjelpe, vær så snill og heng opp en.»

Innbyggerne i Dublin strømmet til gangbrua Ha'penny for å donere varme vinterjakker til byens hjemløse, etter at ildsjeler bak initiativet #warmforwinter hengte opp lapper med budskapet over.

- Mange av oss har en jakke fra noen år tilbake, som vi har puttet i en skuff og ikke sett på siden. De er ofte helt nye, og kan bli grunnen til at noen kommer seg gjennom en av årets kaldeste netter, sier initiativtaker Paddy Fryers til irske RTE.

Ble fjernet

Fryers startet bevegelsen i fjor, overveldet over det kanalen omtaler som en krise for hjemløse i hovedstaden. Ifølge The Guardian er det registrert 10 514 hjemløse i Irland. 3800 av dem er barn.

- Jeg ville gjøre det enkelt for folk å få en varm jakke uten stigma. De skal bare kunne ta en, og så forsvinne inn i vintermørket, sier han.

Så enkelt skulle det imidlertid ikke bli. Forrige helg besluttet byrådet å fjerne jakkene. De var bekymret for at initiativet ville være til hinder for fotgjengerne på brua, og ville ta hensyn til folks sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.