Henger ut horekundene på plakater

Kvinnegruppa Ottar hengte i natt opp 700 plakater med sladdede bilder av horekunder og prostituerte i Bergen. Organisasjonen utelukker ikke at lignende aksjoner vil finne sted i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene som er hengt opp i Bergen er tatt på strøket like etter påske. De viser en bil og to personer. Både registreringsnummeret og personenes ansikt er sladdet, men kvinnegruppa Ottar truer også med å ta bort sladden.

I Oslo kan også slike bilder bli hengt opp:

- Jeg utelukker ikke at vi vil gjøre det samme i Oslo, men vi vil ikke si når. De kommer når de kommer, sier styremedlem i kvinnegruppa Ottar i Oslo, Trude Håland til Dagbladet.

Kvinnegruppa Ottar tar jevnlig bilder av horekunder i hovedstaden.

- Hovedpoenget med å henge opp bildene, er å få i gang en diskusjon om temaet - ikke å henge ut horekundene, understreker Håland.

Advarer

Jane Nordlund i Kvinnegruppa Ottar i Bergen føler heller ikke at hun er med på en urettferdig uthenging av kundene. Hun ønsker ikke å ramme familier, og mener fedre er advart:

- Vi går ut og sier vi vil fotografere på strøket. Nå er de advart. Hvis de likevel kjøper prostituerte, blir det deres sak.

- Kriminaliser horekunden

Ottar jobber for å kriminalisere horekundene, ikke de prostituerte:

- Et av de viktigste satsningsområdene våre er få kriminalisert horekundene. Vi har en horekundeaksjon i året, men denne gangen blir den utvidet til flere aksjonsdager, sier Nordlund.

Hun mener det de driver med kan forsvares:

- Vi gjør ikke noe annet ulovlig enn å henge opp plakater. Det er ikke ulovlig å ta bilder på horestrøket, i alle fall ikke når vi sladder ansikt og bilnumre, sier Nordlund.