Donald Trump:

Henger ut Sverige

USAs president Donald Trump brukte Sverige som et eksempel på et land som har taklet coronakrisa dårlig og lider for det nå.

COVID-19: - Alle landene som ikke praktiserer sosial distansering begynner på stenge nå. Storbritannia var et eksempel. De snakker om Sverige. Sverige lider kraftig, sier Donald Trump da han møtte pressen til sin daglige pressekonferanse tirsdag 7. april. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Under den daglige pressebriefingen om corona i Det hvite hus ble Trump spurt om hva han sier til andre statsledere som ikke tar sosial distansering på alvor.

- Alle landene som ikke praktiserer sosial distansering begynner å stenge nå. Storbritannia var et eksempel. De snakker om Sverige. Sverige lider tungt, sier Trump

- Sverige lider

591 personer er så langt døde av coronaviruset i Sverige.

- Sverige gjorde det de kaller for «flokken», og Sverige lider tungt. Det er en måte å gjøre det på. Alle har sett på alle andre, og nesten alle land har gjort som vi. Om vi ikke hadde gjort dette, hadde vi mistet hundretusenvis flere av mennesker, sier den amerikanske presidenten og henviser dermed trolig til begrepet flokkimmunitet.

Så langt er det registrert over 11.000 coronadødsfall i USA. Trump nevnte imidlertid ikke sin venn, Brasils president Jair Bolsonaro, som stadig sier at frykten for viruset er kraftig overdrevet.

Sverige har fått mye oppmerksomhet for å gå sin egen vei i kampen mot spredning av coronaviruset. I motsetning til Norge, har de blant annet valgt å holde skoler, barnehager, treningssentre og grenser åpne. Samtidig har landet hatt langt høyere dødstall sammenliknende med naboene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.