Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henges ut i ny skandalebok

KØBENHAVN (Dagbladet): Den nye skandaleboka om den britiske dronningfamilien er verre enn de kunne fryktet. Kitty Kelleys «Bak lukkede dører» kommer på gata i USA i dag. Windsorene omtales i boka som «en bande dårlig utdannede og uopplyste tyskere - en samling hensynsløse overklassefolk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange briter misliker intenst at en slik bok kommer ut så kort tid etter Dianas død, men forlaget regner med storsalg over hele verden.

De 1000 intervjuobjektene som har tatt imot den amerikanske eksperten på uautoriserte biografier, har utlevert de kongelige fullstendig.

Restemat

Prins Charles omtales som «søt, men ikke oppvakt». Han foretrekker å holde sammen med venninner på morens alder og er så gjerrig at han alltid teller antallet kyllinger i fryserne på de forskjellige slottene. Matrester varmes opp igjen og serveres dag etter dag, til de omsider er fortært.

Heller ikke dronning Elizabeth er kjent for å være rundhåndet. Ifølge boka ga hun en medarbeider på Sandringham en krysantemum til jul med beskjeden: «Lever potten tilbake til gartneren når planten er visnet.»

Boka inneholder også det britene helt sikkert vil oppfatte som skandaløse skildringer av dronningens sexliv med prins Philip.

Prinsesse Margaret framstilles som jødehater og rasist. Ifølge boka pleier hun å invitere seg selv på helgebesøk hos vennene og insisterer på at ingen forlater festen før hun er forsynt. Og det er gjerne ved 04-tida om morgenen, etter store mengder gin. «Den overnattende gjesten fra Helvete», omtales hun som blant artistokrati og overklasse.

Kjedelig forhold

Prinsesse Diana skal ha drømt om, og planlagt, å fange prins Charles helt fra hun var barn. Allerede da de møtte hverandre for første gang i 1977, holdt han på å kjede vettet av henne.

- Jeg snakker til ham som til barna i barnehagen der jeg arbeider, betrodde hun venninner.

Fire år seinere fikk hun bingo, etter tallrike timer ved hans føtter, hvor han satt på en skotsk fjelltopp og malte bilder.

Etter bryllupet startet vanskelighetene. Charles og Diana uttrykte sin misnøye ved å kaste ting etter hverandre. Etter et besøk hos hennes far på Althorp, så den nyoppussede suiten ut som en krigssone. Speilet var knust og en antikk stol helt ødelagt. Det hadde gått voldsomt for seg. Men - de slo aldri hverandre, skriver Kitty Kelley.

Boka hennes har vært voktet som en statshemmelighet - før den kom på gata med et opplag på en million i USA i dag. Windsorfamilien truet med å trekke henne for retten - allerede før de kjente innholdet.