Henges ut i sex-skandale

Prins Charles gikk i går til det uvanlige skritt å offentlig benekte at det er hold i påstandene fra en tidligere tjener.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en skikkelig såpeopera fra det britiske hoffet som rulles ut. Seint natt til søndag forbød en britisk domstol avisa Mail on Sunday å publisere påstander om en skandale ved det britiske hoffet.

Påstandene går ut på at et høytstående medlem av den britiske kongefamilien og tjeneren Michael Fawcett skal ha blitt tatt på fersken i en svært penibel situasjon.

Oppsiktsvekkende nok gikk prins Charles ut i går og bekreftet at han var det høytstående familiemedlemmet, men at påstandene ellers var fullstendig løgnaktige, melder BBC

Løgner og drukkenbolt

Selv om britiske medier altså ikke får lov til å fortelle nøyaktig hva påstandene går ut på, legger flere medier ikke skjul på at det dreier seg om en sex-skandale.

Aberet er bare at mannen som framsetter den «hemmelige» påstanden, den tidligere tjeneren George Smith, ikke er en særlig troverdig kilde.

Britiske medier har kjent til anklagene om Charles og hans trofaste tjener Michael Fawcett i ett år, men de er aldri publisert. Årsaken kan være at George Smith ikke står til troende.

- Det er en trist side ved påstandene fordi de kommer fra en tidligere ansatt i den kongelige husholdning som dessverre lider av post-traumatisk stress og tidligere har hatt et alkoholproblem etter at han deltok i Falklandskrigen, heter det i gårsdagens offisielle uttalelse fra prins Charles.

Mellom linjene, George Smith er en drukkenbolt og løgner, som også tidligere har kommet med grunnløse påstander.

Forsvunne lydbånd

Siden Dianas tidligere butler Paul Burrell ga ut sin bok forrige uke har en rekke nye opplysninger om den britiske kongefamilien nådd mediene.

Det kommer blant annet fram at Diana selv skal ha intervjuet George Smith etter at han hevdet å ha blitt voldtatt av en mannlig ansatt ved hoffet. Intervjuet skal ha blitt tatt opp på kassett, men opptakene er nå ikke å oppdrive.

Selv om britiske medier nå har forbud mot å viderebringe påstandene, men hoffet frykter at utenlandske medier vil publisere dem.

GRUNNLØSE: Prins Charles benekter at det er noe sant i påstandene som britiske medier ikke får publisere.
TROFAST: Michael Fawcett var i mange år Charles trofaste tjener, men sluttet for kort tid siden. Med en solid sluttattest og real fallskjerm.