Henges ut som horekunder

Kjell Magne Bondevik, Jens Stoltenberg og Dagfinn Høybråten er bare noen av de som henges ut som horekunder i en ny kampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Horekunde? Sannsynligvis ikke. Men 13 prosent av alle menn er, eller har vært, horekunder». Slik har 11 stortingspolitikere og andre menn med makt ufrivillig måttet låne ansikt til kvinnegruppa Ottars nye kampanje for å kriminalisere horekunder.

Stortingspolitikerne beskytter horekundene, hevder Ottar.

Stortingsrepresentant Heikki Holmås figurerer høyst ufrivillig i kampanjen.

- Det er en utrolig kjip og mistenkeliggjørende måte å gå inn i debatten på, syns Holmås. Selv om han syns det er greit at Ottar angriper hans syn i prostitusjonsdebatten, liker han ikke metodene.

- De skaffer seg ikke mange allierte på denne måten, sier Holmås til Dagbladet.no. Han mener Ottar bør ta en prat med de prostituerte selv for å høre om de vil kriminalisere kundene.

- Hensikten med kampanjen er å sette fokus på horekundenes rolle i prostitusjonen, sier Ane Stø, talskvinne i kvinnegruppa Ottar til Dagbladet.no.

Hun mener at det er menn som er ansvarlig for prostitusjon og at menn med makt har et særlig ansvar for å stoppe sine medbrødre.

- Horekundene er det største problemet i prostitusjonen. Horekunder er hvem som helst, fedre, brødre og stortingspolitikere, sier Stø. Hun hevder at det er en slags mannlig solidaritet som gjør at stortingspolitikere ikke går inn for å kriminalisere horekunder.

- Men Kjell Magne Bondevik går jo inn for å kriminalisere menn som kjøper sex, likevel henges han ut?

- Ja, han sitter i en regjering som er ansvarlig, sier Stø.

Arbeiderpartiets Bjarne Håkon Hanssen er en av dem som må låne bort ansiktet sitt.
- Dette er feil måte å ta opp debatten rundt prostitusjon på. Prostitusjon er et alvorlig problem, men misbruk av personer vil svekke saken, sier Hannsen i en kommentar til Dagbladet.no

Bergens ordfører Herman Friele er den eneste på lista som ikke er stortingspolitiker. Men han føler seg ikke spesielt beæret.

- Dette handler ikke om jus, men om folkeskikk, moral og god oppdragelse. Og har man ikke det i voksen alder, er det for sent. Alle fornuftige mennesker må forstå at slikt gjør man ikke, sier en meget oppbrakt Friele til Bergens Tidende.

- Jeg hørte på radioen at en av kvinnene bak disse plakatene fikk spørsmål om ikke dette kunne oppfattes som krenkende. Hun tok ti sekunders betenkningstid, og så svarte hun «nei». Da melder jeg pass, altså! Da befinner man seg ikke i denne verden, sukker Friele.

HOREKUNDE? Ottar låner ansiktene til en rekke kjente politikere i en ny kampanje.