Hengt for forbrytelse han begikk som 13-åring

Iraner skal ha voldtatt tre andre gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20-årig iraner er henrettet ved henging som straff for at han som 13-åring skal ha voldtatt tre andre gutter.

Henrettelsen i byen Kermanshah ble gjennomført til tross for at ofrene har trukket anklagene tilbake og selv om rettsvesenet har beordret ny behandling av saken.

- Vi er rystet. Iran er det land som henretter flest barne- og ungdomsforbrytere, sier Clarisa Bencomo i menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW). Gruppen har fått bekreftet at henrettelsen fant sted onsdag. Ifølge den iranske avisen Etemand-e Melli ble mannen hengt i fengselet.

HRW ba tidligere i år den iranske regjeringen om å stanse henrettelsen.

I november skal sjefen for de iranske domstolene, ayatolla Mahmoud Hashemi-Shahroudi, ha bedt om at den ble utsatt. Han begrunnet det med at dommen var i strid med sharialoven, men bare kort tid etter skal saken ha blitt sendt tilbake til det lokale rettsapparatet i Kermanshah. Deretter ble dommen fullbyrdet.

Ifølge avisen Etemand-e Melli ble mannen arrestert i fjor. Han ble deretter satt på et esel og måtte ri rundt i byen Paveh til alles spott og spe.

To andre personer som skal ha begått forbrytelser da de ennå var mindreårige, har ifølge HRW blitt henrettet i Iran tidligere i år.

(NTB)