- Hengt fordi jeg så på TV

Tenåringsbruden til den voldstiltalte forskeren forklarte seg i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Med følge fra en ansatt på krisesenteret, forklarte en tydelig nervøs ungjente seg i sal 327 i Oslo tingrett dag. Den voldstiltalte forskeren i 30-årene følger forklaringen fra benken bak henne.

Han er satt på tiltalebenken for å ha mishandlet sin kone fra Bangladesh på det groveste. Som Dagbladet.no skrev i desember underviser den voldstiltalte mannen i likestilling ved en utdanningsinstitusjon i Oslo.

I går forsøkte han å overbevise dommerne om at kona lyver om mishandlingen han skal ha utsatt henne for.

I dag var det konas tur til å forklare seg. I retten i formiddag forklarer hun at mannen hengte henne fra takbjelkene i leiligheten i Oslo to ganger.

- Siste gang hengte han meg opp etter bena, fordi jeg hadde sett på TV, sier hun så lavmælt at tolken flere ganger må be henne snakke høyere for at han skal forstå henne.

- Hvordan gjorde han dette? spør aktor Richard Beck Pedersen.

- Om morgenen gikk han på jobben. Han kom hjem på dagen i 12-tiden og så at jeg så på TV. Så han kjeftet på meg og kastet meg ut av leiligheten, forklarer jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.