TRAFIKANTER REAGERTE:  Listhaug-kopien på lensmannskontoret i Malvik etter at en politipatrulje hadde skåret ned den dinglende dokka fra brua over E6 ved Leistad i Vikhammer natt til 17. mai. Foto: Anders Fossum, Malvik-Bladet.
TRAFIKANTER REAGERTE: Listhaug-kopien på lensmannskontoret i Malvik etter at en politipatrulje hadde skåret ned den dinglende dokka fra brua over E6 ved Leistad i Vikhammer natt til 17. mai. Foto: Anders Fossum, Malvik-Bladet.Vis mer

«Hengt» Listhaug dinglet fra bru over E6

Måtte skjæres ned av politiet. Lensmann: - Ikke spesielt morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Landbruksminister Sylvi Listhaug slipper billigere fra konfrontasjonen utenfor Stortinget i dag enn hun gjorde i innledningen til Grunnlovens 200-års feiring i Sør-Trøndelag.

Kreative og forbannede aksjonister med åpenbare røtter i trøndersk landbruk gjennomførte natt til 17. mai en symbolsk henrettelse av Frp-statsråden med henging av ei Listhaug-dokke fra brua over E6 i Leistad i Vikhammer.

Flere bilister skal ifølge Malvik-Bladet ha reagert på ei dinglende dokke i et tau fra gangbrua over motorveien.

Ved 04-tiden ringte en trafikant til politiet om at det sto skrevet «Listhaug» på dokka.

En politipatrulje rykket ut, kappet tauet og fjernet dokka.

- Jeg synes ikke dette var spesielt morsomt, sier lensmann i Malvik, May Hoås, til avisa.

LES OGSÅ: Dagbladet fulgte bondeopprøret - minutt for minutt. Se videoer, bilder og tekst her.

- Litt langt Hun mener det er grunn til å tro at at dokke-stuntet er utført av aksjonerende gårdbrukere, men lensmannen synes at dette var å trå over streken.

Leder i Malvik Bondelag, Tor Glørstad, avviser at dette stuntet var utført i regi av Bondelaget.

Han er enig med lensmannen at dette «var å dra det litt langt».

Da Malvik-Bladet var på brua tidligere i dag, sto det en plakat med teksten «Er det det dette du vil, Listhaug?» ved «avretterstedet».

Dermed kan også Listhaug ha vært tiltenkt rollen som bondebøddel i 17. mai-stuntet over E6. Uansett er symbolikken krystallklar - for ikke å si fatal.