Hengt Palin-dukke vekker avsky

Bare Halloween-pynt, sier eier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Fra et takmøne i et privat hjem i West Hollywood California, henger en Palin-dukke med en galge rundt halsen. På taket av det samme huset er det plassert en voksfigur som skal forestille presidentkandidaten John McCain i flammer.

Selv om eieren av huset sier at det bare er snakk om skummel Halloween-dekorasjon, vekker dukkene stor i nabolaget.  

- Dette er kanskje lovlig, men det er galt, sier en av naboene til mcmbc.com. Respektløst og hatefullt mener andre.

Installasjonen ville vært for sterk en annen tid på året, men under Halloween er den innafor, mener huseier Chad Michael Morisette.

- Det er morsomt og skrudd, det er det som er denne dagen, sier han.

Klaget inn

Halloween-argumentet slår ikke gjennom hos alle. Flere har klaget dukkene inn for de lokale myndighetene, og bedt om at de må fjernes. Ifølge mcmbc.com er dette imidlertid lovlig -i ytringsfrihetens navn.

Det lokale politiet har derfor nøyd seg med å oppfordre huseierne til å fjerne den omstridte pynten.

Hengt Palin-dukke vekker avsky

- Vi må ha en gjennomtenkt og fredelig politisk debatt. Det er ikke dette, sier politisjef Jefferey Prang.

Eieren har likevel ingen planer om å ta Palin ned fra renneløkka.

- Dårlig smak er ikke ulovlig. Dette er ikke gjort ut fra hat mot noen, og folk synes det er morsomt, framholder Morisette.

Oppmerksomhet

Morsomt eller smakløst, installasjonen har i alle fall fått mye oppmerksomhet, og noen av Hollywoods mange turistbusser har begynt å svinge innom huset til huseieren som av yrke er designer.

- Det er jo ganske slemt, men den fikk meg til å le også. Hva kan jeg si. Dette er West Hollywood, sier den kanadiske turisten Ron Hernando, som stoppet bilen for å ta bilde av Palin-dukken.

Eieren innrømmer likevel at hvis han hadde hengt opp Barack Obama med en løkke rundt halsen så hadde trolig reaksjonene vært betraktelig sterkere.

- Jeg vet at om vi hadde gjort det med Barack Obama, ville folk ha kastet ting gjennom vinduene våre. Bildet av en hengt svart mann er mye sterkere enn en hengt hvit kvinne, sier Morrisette.

MORSOMT: Litt morsomt, men også litt frekt, synes disse tilfeldig forbipasserende.