Hengt til skrekk og advarsel

Fire menn ble hengt fra stålkraner midt i sentrum av Afghanistans hovedstad, Kabul, i går. Henrettelsene gikk i full offentlighet til skrekk og advarsel for folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brutalte Taliban-regimet henretter for utroskap, prostitusjon og politisk opposisjon. I går var det fire menn, dømt for bombeangrep i Kabul, som hang fra stålkranene midt i Kabul sentrum, like ved presidentpalasset.

Misjonering

13 personer er arrestert for bombeangrepene i Kabul i november i fjor. Mens fire ble hengt i går, fikk ni andre livstidsstraff. Myndighetene kaller de 13 dømte for «utenlandske makters dukker».

Gårsdagens henrettelser kom samtidig som det ble klart at 16 afghanske hjelpearbeidere risikerer dødsstraff for kristen forkynnelse i Afghanistan.

Alle afghanere som forsøker å omvende afghanske muslimer til en annen religion, risikerer dødsstraff i henhold til den strengt islamske sharialoven, som Taliban har innført i Afghanistan.

Utlendinger arrestert

I tillegg til de lokale hjelpearbeiderne, ble to amerikanere, fire tyskere og to fra Australia arrestert. De får trolig en streng dom, før de blir utvist fra landet.

Både USA, Tyskland og Australia forsøker å få sendt ambassadepersonell til Kabul for å få løslatt hjelpearbeiderne, som jobber i organisasjonen Shelter Now International.

Shelter Now beskriver seg som en ikke-politisk organisasjon som jobber med å gi folk mat og ekstra vannforsyninger. De hjelper også gatebarn.

Ord mot ord

Ifølge Shelter Nows direktør, Esteban Witzmann, var det kristne materialet som Taliban har beslaglagt bare til personlig bruk. Taliban hevder imidlertid at gruppas aktiviteter bare er et skalkeskjul for kristen forkynnelse, melder BBC. De hevder også at de har funnet flere tusen video- og kassettbånd og bibler oversatt til lokale språk hos Shelter Now.

- Vi vil at humanitære organisasjoner skal jobbe her, men de skal arbeide ærlig. De skal respektere vår religion - og ikke forkynne mot den, sier Talibans Mohammad Salim Haqqani til BBC. Haqqani er viseminister i departementet som «promoterer dyd og forhindrer moralsk forfall».

I TYKK TRÅD: Da de fire henrettede mennene ble senket ned fra stålkranene i Kabul sentrum i går, kom gutter og menn stormende til for å se likene. Taliban henger folk i full offentlighet for å få befolkningen til å oppføre seg etter deres ønsker.