Hengt ut som homse

Stortingsrepresentant og Frp-topp Jan Simonsen blir framstilt som homofil i 1. mai-tale og på Arbeiderpartiets internettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Beskyldningene framsettes av kommunalpolitisk rådgiver ved Ap's partikontor på Youngstorget, Hans Marius Johnsen.

Det var i sin 1. mai-tale i Rælingen at Johnsen uttalte at Jan Simonsen er homse og samboer med en pakistansk mann. Deretter ble talen lagt inn på Ap's internettsider.

« Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Jan Simonsen har en mannlig pakistansk samboer. Der i gården kan man si at man skiller på teori og praksis, både når det gjelder synet på homofile og innvandrere. Men han representerer et parti som til de grader har skaffet seg fremgang ved å nøre opp under fordommer i det norske folk. Disse fordommene går langt inn i rekkene også hos oss og våre velgere. Skal vi utvikle samfunnet vårt må vi slå dette tilbake, vi må få hull på verkebyllen », står det å lese i Hans Marius Johnsens manuskript.

- Er ikke dette regelrett outing av en politisk motstander, og hører det i så fall til i en 1. mai-tale og på Ap's web-sider?

Beklager

- Jeg har ikke ønsket å oute Jan Simonsen. Og oppleves dette som outing, beklager jeg det, sier Hans Marius Johnsen til Dagbladet.
Han forteller at han først holdt talen for snaut 100 personer under 1. mai-feriengen i Rælingen i Akershus. Deretter tok han talen med seg til Youngstorget og la den ut på Ap's web-sider sammen med de øvrige 1. mai-talene.

- Det er ikke Jan Simonsen personlig dette dreier seg om. Jeg nevner hans navn fordi han er en sentral Frp-politiker. I denne talen ønsket jeg å trekke fram et eksempel på Frps innvandringspolitikk. Jan Simonsen er ikke noe unntak når det gjelder Frps politikk på dette området, sier Hans Marius Johnsen til Dagbladet.

Dagbladet prøvde å få Hans Marius Johnsens sjef, Ap's partisekretær Solveig Torsvik, til å kommentere saken. Hun nøyde seg imidlertid med å si følgende:

- Dette vil jeg ikke kommentere, var Torsvik korte svar.

Skal bort, sier Berget

Redaktør av Ap's web-sider, tidligere barne og familieminister Grete Berget, var heller ikke kjent med at kommunalpolitisk rådgiver Hans Marius Johnsen hadde spekulert i Jan Simonsens seksuelle legning.

- Dersom Johnsens tale kan trekkes i den retning Dagbladet nå beskriver, skal dette bort fra våre sider. Uansett skal ikke slike ting forekomme på våre web-sider, sier Berget til Dagbladet.

Seint i går kveld gikk den tidligere statsråden hos Gro Harlem Brundtland inn på sine egne web-sider for å studere Johnsens 1. mai-tale nærmere.

Homser mot outing

- Dette er outing, sier Gro Lindstad, lederen for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, LLH.
- Jeg er paff over at en politiker i et parti som Ap går så langt. Jeg merker meg at det ikke er en homofil organisasjon som står bak dette, men en politiker i et konkurrerende parti, sier Lindstad.

- Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring drøftet outing på landsmøtet for to år siden. Vi vedtok at LLH som organisasjon ikke skal drive outing. Et spørsmål man må ta stilling til, er hvordan man kan forsvare at noen skal bli synliggjort som homofile gjennom outing, mens andre skal slippe, sier Lindstad.

BEKLAGER: Hans Marius Johnsen beklager at Simonsen føler seg outet av hans 1.mai tale.