Hengt ut som pedofil

En bruker av nettleksikonet Wikipedia skriver at statsminister Jens Stoltenberg har sonet en dom for pedofili.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen er en kort biografi om Jens Stoltenberg. Her kommer det fram at han er statsminister, er utdannet økonom og har ledet to regjeringer.

Men artikkelen, som lå ute på det søkbare nettleksikonet inntil Dagbladet gjorde oppmerksom på det i går formiddag, inneholder også svært grove feil. Det aller groveste kommer i en ensom setning på slutten av biografien, som ligger på den engelskspråklige versjonen av leksikonet:

«Han satt i fengsel fra 1983-1984 for pedofili mot en liten gutt» (journ.oversettelse).

I artikkelen står det også at han «leder det norske sjimpanse-Apeparti», at «han var statsminister i Norge og gjorde en dårlig jobb fra 2000 til 2001. Etter hans rødgrønne koalisjonsseier (valgfusk) i parlamentsvalget i 2005, ble Stoltenberg statsminister for andre gang 17.oktober 2005».

Profesjonelle brukere

Studerer man historien til artikkelen, går det fram at endringene til den ellers nøkterne og korrekte artikkelen ble gjort i går.

Wikipedia er et av verdens største nettleksikon med flere millioner brukere. Leksikonet er ofte brukt som kildehenvisning, og mange bruker nettstedet i sitt profesjonelle arbeid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.