- HVILTE ØYNENE: BBC konkluderte med at Alec Shelbrooke «hvilte øynene» en opphetet debatt i Underhuset. Nå har de lagt seg langflate og beklaget. Foto: BBC «Newsbeat» / Twitter
- HVILTE ØYNENE: BBC konkluderte med at Alec Shelbrooke «hvilte øynene» en opphetet debatt i Underhuset. Nå har de lagt seg langflate og beklaget. Foto: BBC «Newsbeat» / TwitterVis mer

Hengt ut som sovende på TV. Nå beklager BBC

Parlamentsmedlem Alec Shelbrooke er delvis døv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske statskanalen BBC legger seg langflate etter at de hadde det moro på parlamentsmedlem Alec Shelbrookes bekostning, skriver The Independent.

Den konservative representanten ble fanget av kameraene tilbakelent og med lukkede øyne under en debatt i Underhuset, og programmet «Newsbeat» konkluderte i en nå slettet Twitter-post at 39-åringen «hvilte øynene».

Latterliggjort Shelbrooke talte selv under den opphetede debatten, som dreide seg om innstramming av lovverket for fagforeninger. Etter at BBC postet Twitter-meldingen, reagerte aktivist Rebecca Winson kraftig og tvitret selv at Shelbrooke «kalte oss alle for marxister og la seg deretter til å sove».

Men Shelbrooke slo kraftig tilbake. Han kunne nemlig videreposte en melding som forklarer at han er delvis døv og måtte lene seg bakover og til sida for å få med seg hva som ble sagt i høyttaleren, som er bygd inn i benken, og som tydelig ses på BBCs bilde.

- Jeg er faktisk delvis døv. Jeg hadde deltatt i debatten og prøvde å få med meg avslutningen, sier han til den politiske bloggeren Guido Fawkes.

- MISOPPFATTET: BBCs konkurrent ITV kunne  vise at Shelbrooke tilsynelatende var våken under debatten. Foto: ITV / Twitter
- MISOPPFATTET: BBCs konkurrent ITV kunne vise at Shelbrooke tilsynelatende var våken under debatten. Foto: ITV / Twitter Vis mer

- Det er en skam at jeg ble trollet for å være litt døv, legger han til.

Åpne øyne Paul Brand, reporter for den konkurrerende kanalen ITV, bekreftet Shelbrookes versjon ved å poste et bilde av parlamentsmedlemmet i samme positur, men med åpne øyne.

«Jeg er redd Alec Shelbrooke er blitt misoppfattet», skriver Brand.

BBC slettet så den opprinnelige meldingen og postet en ny: «Vi beklager oppriktig overfor parlamentsmedlem Alec Shelbrooke. Han er delvis døv og lyttet til en høyttaler», skriver de.

Også aktivist Winson slettet sin melding og beklaget.

Loven om fagforeninger fikk flertall i Underhuset, med 33 stemmers overvekt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram