Hengte garnsteiner rundt halsen på hunden

Familie på fisketur utenfor Andenes gjorde sjokkfunn ved brygga. Politiet sirkler nå inn eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var ved titiden onsdag kveld hvalsafariguide Camilla Ilmoni gjorde det triste funnet. Hun og familien hadde vært på fisketur. Da kjæresten skulle tøye gummibåten fast til brygga så de noe rart i vannet.

- Vi trodde det kanskje var en død sel, men så skjønte vi at det var en hund. Den fløt med potene opp, og hodet ned. Til halsbåndet var det festet tunge steiner. Da løp jeg inn og ringte politiet, sier hun til Dagbladet.no.

- Det så ut som om den var kastet ut i sjøen kort tid før vi fant den. Jeg tror den må ha vært i live da den ble kastet ut, for den så ikke mishandlet ut. Det var et fryktelig syn, sier Ilmoni. Hun er sjokkert og opprørt.

- Personen som har gjort dette må jo være syk. Dette er helt uakseptabelt, uansett om den var i live eller død når den ble kastet på havet, sier hun.

Hvalsafariguiden setter nå sin lit til at politiet oppklarer saken.

- Dette er en liten by, og de fleste kjenner hverandre.

- Strenge straffer

Andøya lensmannskontor tar saken alvorlig, og vil gjerne ha tips fra publikum.

FUNNET MED GARNSTEINER FESTET TIL HALSBÅNDET: Politiet på Andøya jakter nå på eieren av denne hunden. FOTO: CAMILLA ILMONI/TOMMY PETTERSON/ANDØYA LENSMANNSKONTOR
FUNNET MED GARNSTEINER FESTET TIL HALSBÅNDET: Politiet på Andøya jakter nå på eieren av denne hunden. FOTO: CAMILLA ILMONI/TOMMY PETTERSON/ANDØYA LENSMANNSKONTOR Vis mer

- Det kan være brudd på dyrevernloven, vi snakker om vanskjøtsel og eventuell inhuman avliving. Det er strenge straffer for det, sier lensmann Yngve Isaksen Wiik til Dagbladet.no.

Politiet vet ennå ikke om hunden, en ung schäfertispe, var død eller levende da den ble kastet på havet med steiner festet til halsen. Hunden ble torsdag undersøkt av en lokal veterinær, nå er den sendt videre til Veterinærinstituttet i Tromsø for obduksjon.

- Dette er skammelig selv om den var død fra før av. Man gjør bare ikke sånt. Dette er et levende vesen, og da må man forholde seg til enkle humane regler når man ikke vil ha hunden lenger. Dette er et ansvar man skal ta, sier Wiik.

Sirkler inneieren

Flere i hundemiljøet i Andenes har vært inne og sett på den avdøde hunden.

- Vi har utelukket en del personer, og har nå en person vi ønsker å komme i kontakt med. Vi har prøvd, men har ikke fått fatt i vedkommende, sier Wiik.

Reaksjonene i lokalmiljøet er sterke.

- Folk er opprørte. De sier klart i fra om at dette ikke er måten å behandle dyr på, uansett om de er levende eller døde, sier Wiik.

Hengte garnsteiner rundt halsen på hunden
SENKET HUNDEN: Med disse garnsteinene ble hunden druknet.