Hengte opp ulovlig Jens- reklame på døra til Solveig

Ulovlig, ifølge valgloven.

 VÅKNET:  Hundene Kira til venstre og Toya til høyre vekket resten av familien da de hørte uvedkommende som trasket på utsiden av huset. Foto: Ola Strømman.
VÅKNET: Hundene Kira til venstre og Toya til høyre vekket resten av familien da de hørte uvedkommende som trasket på utsiden av huset. Foto: Ola Strømman.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Omtrent klokka ett i natt våknet Solveig Granlunds to hunder opp fra nattesøvnen.

På utsiden merket de bevegelser fra en mannsperson på tomta deres.

- Hundene reagerte på bevegelser nær inngangspartiet til huset vårt, plutselig steg en person ned fra verandaen og passerte bilen vår med rask gange, hevder Granlund til Dagbladet.

- Jeg skrek ut Solveig, som er utdannet jurist og nå ansatt som rådgiver i Eidsvoll kommune, ble skremt av opplevelsen, men ropte etter den uvedkommende fra balkongen.

- Jeg skrek ut: «hva er det du driver med?», og fikk til svar: «slapp av, jeg har bare hengt noe på døra di», sier Solveig.

Deretter gikk hun ned mot utgangsdøra til huset sitt og fikk se at det hang Arbeiderparti-reklame der, med standardteksten:

«Stem Arbeiderpartiet 9ENDE SEPT. DET ER NÅ DU AVGJØR NORGES FREMTID. VI TAR NORGE VIDERE. ALLE SKAL MED» og et bilde av Jens Stoltenberg.

Og det langt fra uproblematisk.

For, ifølge Valgloven, er det ikke lov til å drive med valgkamp på valgdagen.

«Beklager» Solveig sendte derfor en mail til ordfører Øivind Sand (AP) i Rælingen kommune for å spørre hva som har skjedd.

Han har lovet å ta opp saken med rette vedkommende:

«Dette er ikke bra, og jeg forstår veldig godt at du ble redd og bekymret, og sint. Først må jeg si at jeg beklager at dette skjedde og at jeg vil ta dette opp med partiet. Så må jeg også si at jeg ikke visste at det foregikk en slik valgkampaksjon, i hvert fall ikke på nattetid. Det er ikke jeg som er leder for valgkampen  i Rælingen, men jeg skal ta dette opp med valgkampleder, som også er leder i Rælingen Arbeiderparti (..)».

Valgkampleder i Arbeiderpartiet har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.