Hengte seg i fortvilelse

BERLIN (Dagbladet): Wolfgang Hüllen (49) orket ikke mer. I går hengte han seg - trolig i fortvilelse over sin egen medvirkning i korrupsjonskandalen i det tyske partiet CDU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hüllen var sjefbokholder i de tyske kristeligdemokratenes forbundsdagsgruppe.

Politiet fant to brev, som han etterlot seg i sin leilighet i Berlin. Det fikk politiet til å starte full etterforskning i går kveld.

Hüllens kontorsjef satt i natt i politiavhør. Både kontoret og hjemmet til den døde tobarnsfaren ble undersøkt av politiet.

Tok av kassa?

- Vi sjekker om avdøde eller andre personer har gjort seg skyldig i økonomisk utroskap. Det foreligger begrunnet mistanke mot avdøde, bekrefter statsadvokat Stefan Wolf.

I de to avskjedsbrevene skal Hüllen ha uttrykt frykt for å bli avslørt for å ha medvirket til millionsvindelen som er rullet opp i kretsene rundt tidligere forbundskansler og CDU-formann Helmut Kohl de siste tre månedene.

Det blir også spekulert i om Hüller sjøl hadde forsynt seg av kassa som han bestyrte på vegne av fellesfraksjonen til de to kristeligdemokratiske søsterpartiene CDU og bayerske CSU.

Sjefsbokholderen, som hadde arbeidet i CDU i 28 år, hengte seg i sin leilighet i Berlin.

Der ble han funnet død samtidig som CDU-formannen Wolfgang Schäuble sto på talerstolen i Forbundsdagen og unnskyldte seg for millionsvindelen i partiet.

Folkevalgte i sjokk

De folkevalgte var i sjokk etter å ha mottatt dødsmeldingen og avbrøt debatten. Øyeblikkelig startet rykteflommen.

Joachim Hörster, som er forretningsfører for CSU/CSU-fraksjonen og medlem av Forbundsdagen, hevdet umiddelbart at selvmordet ikke hadde noen politisk bakgrunn, men skyldtes Hüllens personlige problemer i forbindelse med flyttingen fra Bonn til Berlin. Hans kone og barn valgte å bli boende i Bonn.

Uttalelser fra bokholderens naboer og innholdet i avskjedsbrevene fikk derimot politiet til å slå alarm.