Hengte seg på cella

Politiet lovet å passe ekstra nøye på fangen i glattcella, fordi han var en selvmordskandidat. Likevel klarte den 31 år gamle mannen å henge seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå etterforsker politiets særskilte etterforskningsorgan Sefo den tragiske hendelsen.

Den 31 år gamle østfoldingen ble pågrepet av politiet torsdag i forbindelse med et biltyveri. Han ble satt på glattcelle og skulle framstilles for varetektsfengsling i går.

Men like før fangen skulle møte i forhørsretten, hengte han seg i et laken på cella.

Ble advart

Allerede kvelden før ble politiet advart av mannens advokat om at fangen de hadde i sin varetekt, led av klaustrofobi.

- Faren for selvmord ble nærmest dyttet inn i politiet med teskje, og de burde håndtert saken med den største aktsomhet. Om de klarte det, eller prøvde, vet jeg ikke, sier advokat Trygve Staff, som representerer 31-åringen.

Også tidligere skal 31-åringen ha forsøkt å skade seg selv. I tillegg har han fått utsatt soning av en annen dom på grunn av sitt psykiske problem. Sarpsborg-politiet opplyste at de var klar over situasjonen, og de hadde tatt nødvendige skritt for å passe på mannen.

Frykter hjerneskade

Da fangen ble funnet livløs på cella, ble det umiddelbart satt i gang livreddende førstehjelp. 31-åringen lå i går kveld i koma på Sykehuset Østfold Fredrikstad. Surstofftilførselen til hjernen var minimal i flere minutter.

- Vi har avhørt tjenestemenn som var på vakt, og det er foretatt tekniske undersøkelser i cella der 31-åringen ble funnet, sier Sefo-etterforsker Tom Søreide til Dagbladet.

Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken, så lenge den er under etterforskning og Sefo samler inn informasjon.

Hadde det jævlig

Noen timer før det fatale skjedde snakket Staff med sin klient.

- Han fortalte meg at han hadde det helt jævlig på cella, og at han fryktet at han ville påføre seg selv alvorlige skader dersom han ble sittende der, sier Staff, som mener at hans klient burde ha vært undersøkt av en lege.