Hengte ut NRK-kjendis på nettet

På nettstedet «Nyhets-Web - 24 timer i døgnet» navngis en NRK-kjendis i forbindelse med et påstått smykketyveri. - Det er bare en privat hjemmeside, sier opphavsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg sprer ikke rykter, jeg bare siterer folk som sprer rykter, sier Erik Hattrem, frilansjournalist og tidligere speaker ved Molde Stadion, til Dagbladet.

I forrige måned skapte han stor oppstuss i sportspressen da han på nettstedet romsdal.net skrev at Ole Gunnar Solskjær var lei av Manchester United, at Solskjær mente det var umulig å spille seg til fast plass på laget, og at Solskjær skulle droppe EM-sluttspillet i juni på grunn av samboerens termin. Oppslaget ble slått stort opp i britisk og norsk presse, men kraftig dementert av Solskjær dagen etterpå.

På sin hjemmeside driver den nybakte journalisten Hattrem tjenesten «Nyhets-Web - 24 timer i døgnet».

Hattrem mener han har sitt på det tørre, og vil ikke gå med på at han henger ut noen. Hjemmesiden er nemlig bare et hobbyprosjekt.

- Jeg hadde lyst til å lære hvordan lage hjemmesider, så jeg har kikket litt på andre nettsteder og kopiert derfra, sier han, og mener det kan være forklaringen på at nettstedet grafisk sett ligner mistenkelig på Nettavisen.

Du er ingen problemer med å spre slike slike rykter på et nettsted?

- Nei, det er helt uproblematisk. Det er jo så vidt jeg vet fortsatt ytringsfrihet i Norge, sier Hattrem.

Selve saken har han hentet fra nettdiskusjonsgruppen no.alt.rykter. En av Norges første nettjournalister, nå ansatt i Se og Hør, Bård Espen Hansen, advarer kraftig mot dette nettstedet:

- No.alt.rykter er et sammensurium av feilaktige og ondsinnede rykter som man ikke må feste lit til, snarere tvert i mot, sier Hansen til Dagbladet, som legger til at han er «sjokkert» over innholdet på diskusjonsgruppen, og har forsøkt å advare brukerne mot den.

Like etter at han snakket med Dagbladet valgte Hattrem å fjerne førstesiden på Nyhets-Web.

bjorn.k.bore@dagbladet.no