Hengte ut uskyldige menn for Boston-bombene

New York Post tapetserte forsida med dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisa New York Posts forside i dag, viser to identifiserbare personer med sekker, som var til stede ved mållinjen, da bombene gikk av under Boston maraton.

I forsidetittelen står det at FBI har spredt bilder av de to, og at de skal avhøres om terrorangrepet.

Den ene, 17 år gamle Salah Barhoun, spiller amerikansk fotball ved den lokale skolen og deltar i kortbaneløp.

- Jeg drar til politiet med en gang. Dere vil se at jeg ikke har gjort noe, skrev han på Facebook-siden sin, da han så at mistanken ble kastet mot ham.

En av vennene fra skolen svarte:

- Løpegruppa støtter deg. Vi veit at du bare liker å løpe og ikke hadde klart å sette sammen en bombe om livet ditt var avhengig av det.

Seinere postet Barhoun at han var sjekket ut av saken.

Skulle løpe TV-kanalen ABC har snakket med Barhoun. Han sier at han ønsket å delta i løpet, men bestemte seg for å være tilskuer, da noe kom i veien.

Kanalen snakket også med lillebroren hans. Han forteller at mora deres ble dårlig, da Barhoun ble koblet til terrorangrepet. - Det fikk henne til å lure på om han hadde gjort noe galt.

I kveld har også New York Post kommet fram til at de to personene de avbildet er uskyldige. Men en beklagelse for tabben, ser ut til å sitte langt inne.

- Vi står fortsatt inne for artikkelen vi publiserte. Bildet ble sendt på epost mellom forskjellige politietater i går kveld, og de ba om informasjon om disse mennene, som vi skriver i vår sak. Vi rapporterte ikke at de var mistenkte, skriver avisa i en pressemelding i dag.

Ber ham saksøke Samtidig har flere av Salah Barhouns facebookvenner oppfordret ham til å saksøke New York Post. En av dem ser ut til å være jurist.

- Gi meg beskjed, hvis du trenger advokat. Du får trolig råd til å kjøpe noen av de bilene du har postet på Facebook, skriver han.

Flere tabber I går kveld meldte blant annet CNN, Fox, Associated Press og Boston Globe at politiet hadde pågrepet en person, som skulle framstilles for varetekt i løpet av kvelden. Men rundt en time seinere, slo alle retrett og dementerte opplysningene.

Kort tid etter at bombene gikk av, stormet FBI leiligheten til en 20 år gammel saudiarabisk student. Mannen lå fortsatt på sykehus, mens aksjonen pågikk.

Han ble raskt sjekket ut av saken.

De to bombene gikk av med cirka ti sekunders mellomrom. Krystle M. Campbell (29), Martin Richard (8) og Lu Lingzi (23) mistet livet i bombeattentatet. 176 mennesker ble skadd, flere av dem kritisk eller alvorlig.

Eksplosivene skal ha blitt plassert i to trykkokere, som også inneholdt store deler skrapmetall.

Det er fortsatt uklart hva motivet for terroraksjonen var.