Hengte ut utro kjæreste naken på nettet

Da den 26 år gamle Oslo-mannen fikk vite at kjæresten hadde vært utro, ble han fly forbanna. Kraftig opprørt sendte han like godt ut et nakenbilde av henne på Internett sammen med kjærestens fulle navn og telefonnummer. Alt for å hevne seg på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjæresten slo imidlertid tilbake, og koblet inn politiet. I går møtte en sterkt angrende 26-åring i Oslo førhørsrett og avla full tilståelse.

Det skal være første gang her i landet at en sjalu mann blir straffedømt for å ha svertet kjæresten for utroskap på denne måten ved å henge henne ut på Internett med anklage for utroskap. I juridisk språkdrakt kalles dette «hensynsløs adferd».

Uthengt

Først sendte 26-åringen kvinnens fulle navn sammen med nakenbildet, før han føyde til:

- Den feite hora, ring (deretter et mobilnummer) for et billig knull. Hun puler alt.

Ei tid før dette skjedde, slo 26-åringen kjæresten flere ganger i ansiktet og tok kvelertak på henne. I dag er de gode venner igjen.

I forhørsretten ble 26-åringen dømt til 21 dager betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt en bot på 5000 kroner. 26-åringen vedtok dommen på stedet.

Ingen gjentagelsesfare

I premissene skriver dommeren at denne type voldsutøvelse i utgangspunktet skal gi ubetinget fengsel. I skjerpende retning kommer nakenbildet med navn og telefonnummer på Internett.

- På den annen side var 26-åringens volderlige reaksjon et utslag av at han ble sterkt opphisset som følge av at kjæresten hadde vært utro. 26-åringens handlemåte må derfor ses som et utslag av en enkeltstående hendelse, konkluderer dommeren.

Han mener det ikke er grunn til å anta at den så langt ustraffede mannen skal begå nye straffbare handlinger.