Henla drapssak mot tenåring

14-åring tiltalt for uaktsomt drap etter å ha puttet søsteren i vaskemaskin som startet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren har nå avvist den svært spesielle saken. Allerede før saken ble avvist, trodde påtalemyndigheten det ikke ville være mulig å dømme gutten.

Ifølge 14-åringens advokat, ble lillesøsteren puttet i en ekstra stor maskin på et myntvaskeri i det han beskriver som «lettsinnet lek mellom søsken».

Gutten puttet ikke penger på maskinen, men den startet likevel. Han prøvde deretter desperat å stoppe maskinen for å redde søsteren. Han skal blant annet ha hentet en stein som han brukte til å prøve å knuse glasset.

Moren til de to klarte til slutt å ødelegge glasset med den samme steinen, men livet til datteren sto ikke til å redde. Fem år gamle Hope døde av surstoffmangel.

Moren har saksøkt firmaet som laget vaskemaskinen fordi hun hevder de lot være å gjøre noe, selv om de kjente til problemet med at den startet uten at det ble lagt på penger.

Produsenten sier de hadde byttet myntapparatet på maskinen. Det skulle ikke være mulig å starte maskinen før 11 mynter var lagt på, og dette skal bare kunne gjøres når maskinen er lukket. (ANB-AP)