Henla sak mot overgrepssiktet idrettsdommer

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at mannen ble anmeldt for første gang for to år siden. - Det gikk på maktforhold, ikke overgrep mot barn, sier politiadvokaten.

SIKTET: Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik informerte torsdag om en pågående etterforskning hvor en fotball- og håndballdommer i slutten av 20-årene er siktet for seksuell omgang med unge gutter under 16 år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SIKTET: Politiadvokat Christine Møen Wisløff og etterforskningsleder Andreas Lervik informerte torsdag om en pågående etterforskning hvor en fotball- og håndballdommer i slutten av 20-årene er siktet for seksuell omgang med unge gutter under 16 år. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere idrettsdommer i slutten av 20-åra er siktet for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd, samt framstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

I går bekreftet politiet at mannen ble anmeldt av Norges Fotballforbund i begynnelsen av juli. Omtrent samtidig fikk de inn en anmeldelse fra en av de fornærmede. Basert på disse opplysningene pågrep politiet den nå siktede mannen 8 juli. Han ble varetektsfengslet og sitter fortsatt varetektsfengslet.

Mannen var tidligere ustraffet og hadde politiattest. Men overfor Dagbladet bekrefter politiadvokat Christine Møen Wisløff ved Vest politidistrikt at han var kjent for politiet fra før.

- Han har vært anmeldt en gang tidligere, sier Wisløff til Dagbladet.

Dette skjedde for rundt to år siden. Saken ble henlagt.

Etterforsker utnytting av posisjon

- Det gikk på noe av det vi nå etterforsker han for. Det gikk på maktforhold, ikke overgrep mot barn. Fornærmede i denne saken var over 16 år, sier Wisløff.

Politiet informerte i går at de også etterforsker om han har utnyttet sin posisjon som dommer for å oppnå seksuell omgang. Dette etterforskes altså i forbindelse med anmeldelsen som ble henlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer