Henlagt

Påtalemyndigheten har konkludert med at Eva Kristin Hansen ikke brøt noen lover i forbindelse med pendlerboligsaken som kostet henne vervet som stortingspresident.

INTET STRAFFBART FORHOLD: Det er poliets konklusjon i saken mot tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen. Foto: Torstein Bøe / NTB
INTET STRAFFBART FORHOLD: Det er poliets konklusjon i saken mot tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET (Dagbladet): Straffesaken mot tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) er i dag henlagt.

Konklusjonen til påtalemyndigheten er at intet straffbart forhold har funnet sted.

Det får Dagbladet opplyst onsdag formiddag. Hansen bekrefter også dette i en SMS til Dagbladet.

16. november i fjor meldte Adresseavisen at Hansen hadde hatt pendlerleilighet, samtidig som hun fra 2014 eide bolig sammen med mannen sin på Ski, bare 29 kilometer fra Stortinget. Hun hadde da folkeregistrert adresse i en leilighet eid av partifelle Trond Giske i Trondheim.

- Eva-Kristin Hansen er svært lettet over at det nå er fastslått at hun aldri har krevd eller fått goder fra Stortinget som hun ikke hadde krav på, og at straffesaken mot henne nå er avsluttet som intet straffbart forhold, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding.

Saken vakte stor oppsikt, og en presset Ap-leder Jonas Gahr Støre valgte å trykke på for at Hansen burde gå av som stortingspresident. Hun ble etterfulgt av Masud Gharahkhani (Ap).

I 2017 meldte hun flytting til Ski og sa opp pendlerleiligheten. Skatteetatens gjennomgang handler om årene 2017 til 2020.

Skatteetaten har tidligere konkludert at Hansen heller ikke skylder skatt for saken som kostet henne vervet som stortingspresident.

- Skattemyndighetene har gått gjennom alle pendlerspørsmålene hennes og konkludert med at hun har opptrådt helt korrekt og ikke fått noen skatteendringer. Saken er avsluttet fra skattemyndighetene, sa advokat Elden tidligere i høst.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer