MISFORNØYD: 
Barneombud Reidar Hjermann. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
MISFORNØYD: Barneombud Reidar Hjermann. Foto: Kjell Herskedal / ScanpixVis mer

Henlegger barneombudets anmeldelse

Anmeldte Nittedal-rektor, skolesjefen og rådmann i forbindelse med en overgrepssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet henlegger barneombudets anmeldelse av Nittedal kommune, en rektor, skolesjefen og rådmann i forbindelse med en overgrepssak. Barneombudet er misfornøyd.

- Vi kommer mest sannsynlig til å klage på politiets avgjørelse om henleggelse, sier barneombud Reidar Hjermann til Aftenposten.

I april i fjor ble en 56 år gammel lærer dømt til seks års fengsel for seksuelle overgrep mot flere gutter. Barneombudet mente imidlertid at dommen i Nedre Romerike tingrett ikke var nok, og anmeldte Nittedal kommune som foretak, rektoren ved skolen, skolesjefen og rådmann, for lovbrudd i forhold til varsling, undersøkelses- og rapporteringsplikten.

Hovedfunnet i en rapport fra et uavhengig granskingsutvalg var at tilgjengelig informasjon om lærerens irregulære atferd, hans lærevirke generelt og hans tette kontakt med elevene, ikke ble fulgt opp på en adekvat måte.

Politiet konkluderer med at eventuelt straffansvar for kommunen og de tre anmeldte personene må anses som foreldet. Derfor blir anmeldelsen henlagt.

(NTB)