Henlegger bedragerisak mot Fosen Mek.

Økokrim besluttet mandag å henlegge saken mot Fosen Mekaniske Verksteder AS. Henleggelsen skjer etter bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken har vært etterforsket av Økokrim siden 26. september 2002.

Bakgrunnen var mistanke om at verftsbedriften i Rissa i Sør-Trøndelag rettsstridig hadde forledet Eksportfinans ASA til å utbetale statlig tilskudd på cirka 35 millioner kroner til tross for at vilkårene for tilskudd ikke var oppfylt. Utbetalingen gjaldt bygging av ni skip som ble levert i perioden 1997-1999.

- Henleggelsen er ikke uventet. Vi har hele tiden ment at vi har hatt en veldig god sak og har aldri forsøkte å legge skjul på noe som helst. Men vi er selvsagt lettet over å ha fått en endelig konklusjon, sier pressetalsmann Reidar Gullesen i Fosen Mek til NTB.

Verftet har slitt med stor gjeld og få oppdrag den sisten tiden. Bedriften unngikk konkurs da kreditorene i januar godtok gjeldsne mndas forslag til tvangsakkord, men har fortsatt problemer med å få nye oppdrag. Før jul i fjor ble cirka 100 arbeidere oppsagt, og etter nyttår måtte ytterligere 30 ansatte gå. Verftsledelsen varsler at de aller fleste av de gjenværende 160 ansatte vil bli permittert i midten av mars i år.

Gullesen håper situasjonen snart bedrer seg.

- Vi har en del interessante prosjekter som vi jobber med. Vi får håpe at noen oppdrag snart faller på plass, sier Gullesen til NTB.

(NTB)