Henlegger de fleste saker om barnebortføringer

Hordaland politidistrikt har henlagt 40 av 53 anmeldelser om barnebortføringer de siste fire årene. Mange foreldre føler at politiet ikke tar sakene på alvor, ifølge Justisdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- I noen tilfeller er det sånn at det ikke er en straffesak, men en sivil fordelingssak som ligger i bunn. I andre tilfeller er gjerne det bevismessige uklart, og eventuelle straffbare forhold har skjedd i utlandet, der vi har liten mulighet for å undersøke det nærmere, sier politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

- Jeg håper at vi har tatt sakene alvorlig. Vi har i hvert fall den holdningen at vi skal ta de reelle sakene alvorlig, sier han.

Statssekretær Vidar Brein-Karlsen (Frp) i Justisdepartementet sier de jevnlig får henvendelser fra foreldre som mener politiet ikke tar anmeldelsene alvorlig.

- Det er en god del foreldre som er frustrerte, og vi får en del henvendelser om at politiet ikke har prioritert barnebortføringssaker. Saker som setter barns velferd i fare er alvorlig, og bør behandles deretter, sier han.

I gjennomsnitt har 50 barn blitt bortført fra Norge hvert år siden 2005. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer