Henlegger drapssaken i Stavanger

Årsaken til familietragedien fortsatt ukjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 31.januar i år ble Atle Thomas Johansen, Hilde Johansen og barna deres Arianne (12) og Victor (8) funnet døde i familiens bolig i Stavanger. Det ble etterhvert klart at dødsårsaken var kvelning, men motivet forblir et mysterium.

Politiet er nå i ferd med å avslutte etterforskningen, og henlegge saken. Politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt bekrefter overfor Aftenposten.no at de ikke har kommet fram til et klart motiv.


- Vi har noen antagelser, men saken fremstår uansett som uforståelig. Det er mye usikkerhet knyttet til motivet og det kan også være elementer vi ikke har oversikt over, sier Monsen til avisa.

Politiet i Stavanger har konkludert med at Johansen mest sannsynlig drepte kona og sine to barn før han tok sitt eget liv.

I en e-post Atle Thomas Johansen sendte til en kollega i oljeselskapet BP like dagen før familien ble funnet, skriver familiefaren at han ikke orker mer, og varsler også om drapene.

Naboer Dagbladet.no har snakket med beskriver familien som «en flott familie med store planer». Foreldrene hadde gode jobber, og familien skulle flytte inn i ny bolig i mars. For de som kjente dem er tragedien en gåte.

HENLEGGES: Fire personer ble funnet døde i familiens bolig den 31.januar. Nå henlegger Stavangerpolitiet saken. Foto: SCANPIX
HENLEGGES: Fire personer ble funnet døde i familiens bolig den 31.januar. Nå henlegger Stavangerpolitiet saken. Foto: SCANPIX Vis mer