Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henlegger Medhaug-saken

Statsadvokaten i Rogaland går inn for å henlegge voldtektssaken mot Jan Birger Medhaug (KrF) som «intet straffbart forhold».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet henla tidligere i år saken etter bevisets stilling, men dette ble anket av både Medhaug og kvinnen. Statsadvokatens beslutning kan ses på som en full seier til Medhaug. Det er bare en teoretisk mulighet for at avgjørelsen kan ankes til Riksadvokaten.

- Avgjørelsen bekrefter det jeg har framholdt hele tiden. Jeg er veldig godt fornøyd med avgjørelsen, sier Medhaug til NRK. Han sier det ikke kan være tvil om at henleggelsen viser at KrF burde ha behandlet ham annerledes.
- Jeg har stått alene. De jeg trodde var mine støttespillere, klipte kontant all kontakt, sier KrF-politikeren. Men han har fått støtte fra mange andre, legger han til. Partifeller har ringt, det samme har kolleger i andre partier.

Jan Birger Medhaugs forsvarer, advokat Bjørn Vikse, sier at statsadvokatens avgjørelse innebærer en «fullstendig renvaskelse».

- Vi er tilfreds med at saken nå er korrekt påtalemessig, og at statsadvokaten legger til grunn at saken ikke rammes av voldtekts paragrafen, sier Vikse til NTB.

Vikse sier at det nå er naturlig at KrF går i seg selv og tenker over hvordan de har håndtert saken.

KrF-politikeren Jan Birger Medhaug ble anmeldt for voldtekt i desember i fjor. Voldtekten skulle ha funnet sted for rundt ti år siden.

Medhaug ble 11. august vraket som Rogaland KrFs fylkesordførerkandidat på grunn av voldtektsanmeldelsen.

Dagbladet.no kommer med mer.

FULL SEIER: Jan Birger Medhaug har fått henleggelsen med den begrunnelsen han ønsker. Men saken kan ankes videre.