Henlegger overfall på skolejente

Politiet gir opp jakten på overfallsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 22. september i fjor ble 13-åringen overfalt da hun gikk på en gangvei fra Nordberg skole i Oslo på vei mot Gaustadbakken.

Sprang vekk

En ukjent mann grep jenta og tok henne med inn i et skogholt hvor han forsøkte å voldta henne. Hun klarte å rive seg løs og komme seg i sikkerhet før voldtekten ble fullbyrdet.

Jenta var elev ved 8. plassen på skolen, som ligger bare 400 meter unna stedet der overfallet skjedde.

Politiet har hatt et godt signalement på gjerningsmannen, men likevel har etterforskerne ikke klart å avsløre hvem han er. Flere vitner er avhørt og det er foretatt alibisjekk av flere personer. Politiet har nå ikke mer materiale å etterforske og saken er derfor henlagt.

Tegning

En mann var i søkelyset etter episoden i fjor. Politiet har gått ut med et tegning av mannen, og det kom inn en rekke tips, men ingen førte til noen løsning i saken.

«Nordberg-mannen» beskrives som ca. 180 cm høy, norsk og snakker oslodialekt. Han er omlag 20- 25 år gammel, muligens med brune eller grønne øyne. Videre har han kort hår og rund ansiktsform.

Han var litt lutet i ryggen og hadde litt vaggende gange, som om det ene beinet var litt kortere enn det andre. Han bar også en gullenke rundt halsen og en ring på den ene tommelfingeren.

Går ikke alene

Etter voldtektsforsøket dannet foreldrene ved skolene i nærheten patruljegrupper som sørget for barnas sikkerhet på skoleveien. To andre barn var året før blitt voldtatt i samme skoleområde, og i en av sakene ble gjerningsmannen pågrepet og dømt.

- Ingen elever må gå alene til eller fra skolen, var beskjeden fra rektor Siv Lande til elever og foreldre ved Nordberg skole etter voldtektsforsøket.

Skulle det komme nye opplysninger i saken kan den bli gjennopptatt. Har du tips kan du ringe 2266 9050.

ETTERLYST:</B> Har du opplysninger om denne mannen, så ring politiet på 2266 9050.</B>