HENLAGT: Pater Kjell Arild Pollestad var anklaget for voldtektsforsøk mot en prestestudentdrap. 

Foto: OLE C. H. THOMASSEN / Dagbladet
HENLAGT: Pater Kjell Arild Pollestad var anklaget for voldtektsforsøk mot en prestestudentdrap. Foto: OLE C. H. THOMASSEN / DagbladetVis mer

Henlegger overgrepssaken mot pater Pollestad

Mener saken er foreldet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet i Vestfold henlegger overgrepssaken mot den katolske presten Kjell Arild Pollestad, da de mener saken er foreldet.

Politiinspektør Kjetil Baugstad Egelie i Vestfold politidistrikt opplyser til Adressa.no at politiet ikke har tatt stilling til om anklagene fra sogneprest Reidar Voith er riktige.

- Foreldelsesfristen er ti år og dette er forhold som angivelig skal ha skjedd midt på 90-tallet. Derfor er det ikke grunnlag for videre etterforskning og saken henlegges, sier Baugstad.

Politiet har ikke innkalt Kjell Arild Pollestad til avhør i saken, men kun avhørt Reidar Voith.

Voith, som i dag er sogneprest i den katolske menigheten i Porsgrunn, anklaget Pollestad for voldtektsforsøk.

Det skjedde angivelig da Voith var student og hadde Pollestad som veileder. Pollestad har avvist anklagene. Anklagene ble gransket av Vatikanet i 2004, og Pollestad ble bedt om å forlate Norge. H

an har siden oppholdt seg i Paris. I et leserinnlegg i Aftenposten nylig skrev Pollestad at han ikke ønsket å fortsette som prest. Denne beslutningen sa han senere at han har omgjort.

(NTB)