Henlegger sak mot zimbabwisk opposisjonsleder

Tolkes som tegn på at makthaverne ønsker å få på plass en samarbeidsregjering.

FRI: Tendai Biti. Foto: AFP / ALEXANDER JOE/SCANPIX
FRI: Tendai Biti. Foto: AFP / ALEXANDER JOE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Myndighetene i Zimbabwe frafaller saken mot en opposisjonsleder som var siktet for landsforræderi. Beslutningen tolkes som tegn på at makthaverne i Harare ønsker å få på plass en samarbeidsregjering.

Saken mot generalsekretær Tendai Biti i opposisjonsbevegelsen MDC henlegges fordi påtalemyndigheten ikke har fastsatt noen dato for rettsforhandlinger, sa dommer Olivia Mariga fredag. Men han tilføyde at saken kan bli gjenopptatt senere.

- Myndighetene har ikke hatt det særlig travelt med å fremme saken mot Biti. Dette er et tegn på at president Robert Mugabe ønsker at forhandlingene om et regjeringssamarbeid mellom hans parti ZANU-PF og MDC skal lykkes, skrev nyhetsbyrået Reuters fredag.

Sør-Afrikas president Kgalema Motlanthe ba samme dag verdenssamfunnet bidra til å få slutt på den humanitære krisen i Zimbabwe og til gjenreising av landet. Zimbabwes økonomi har brutt sammen, og hyperinflasjon har gjort landets valuta nærmest verdiløs.

Landet er også rammet av en omfattende koleraepidemi, som ifølge ferske tall fra Verdens helseorganisasjon WHO nå har krevd over 3.370 menneskeliv. Nesten 68.000 zimbabwere er smittet av kolera siden epidemien brøt ut i august i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer