FUNNET HENGT: Den 11 år gamle gutten ble funnet hengt av forbipasserende i dette treet på en campingplass i Sverige. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
FUNNET HENGT: Den 11 år gamle gutten ble funnet hengt av forbipasserende i dette treet på en campingplass i Sverige. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIXVis mer

Henlegger sak om elleveåring som ble forsøkt hengt

Politiet finner ikke flere bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi har ikke klart å finne ut hva som skjedde da en elleve år gammel norsk gutt ble forsøkt hengt på en campingplass i Eda i Sverige i fjor. Saken er nå henlagt.

Politi i Sverige og Norge har gjennomført en rekke avhør, men har ikke kommet videre i saken, skriver avisen Glåmdalen.

- Bakgrunnen for at saken er henlagt er at det ikke er mulig å finne flere bevis, sier pressetalsmann Leif Hultman i Värmlandspolisen.

Han legger til at saken kan bli gjenopptatt hvis det dukker opp nye opplysninger.

Det var i påsken i fjor, 22. mars, at den da elleve år gamle gutten fra Kongsvinger ble forsøkt hengt i et tre på Hagnäset camping i Eda kommune. En mann som tilfeldigvis gikk forbi stedet for å hente sine egne barn for kvelden, oppdaget elleveåringen i treet og reddet gutten.

Elleveåringens far opplyser til avisen at han respekterer politiets avgjørelse og at han har inntrykk av at politiet har gjort en god jobb.

(NTB)