Henlegger sak om elleveåring som ble forsøkt hengt

Politiet finner ikke flere bevis.

FUNNET HENGT: Den 11 år gamle gutten ble funnet hengt av forbipasserende i dette treet på en campingplass i Sverige. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX
FUNNET HENGT: Den 11 år gamle gutten ble funnet hengt av forbipasserende i dette treet på en campingplass i Sverige. Foto: Erik Mårtensson / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi har ikke klart å finne ut hva som skjedde da en elleve år gammel norsk gutt ble forsøkt hengt på en campingplass i Eda i Sverige i fjor. Saken er nå henlagt.

Politi i Sverige og Norge har gjennomført en rekke avhør, men har ikke kommet videre i saken, skriver avisen Glåmdalen.

- Bakgrunnen for at saken er henlagt er at det ikke er mulig å finne flere bevis, sier pressetalsmann Leif Hultman i Värmlandspolisen.

Han legger til at saken kan bli gjenopptatt hvis det dukker opp nye opplysninger.

Det var i påsken i fjor, 22. mars, at den da elleve år gamle gutten fra Kongsvinger ble forsøkt hengt i et tre på Hagnäset camping i Eda kommune. En mann som tilfeldigvis gikk forbi stedet for å hente sine egne barn for kvelden, oppdaget elleveåringen i treet og reddet gutten.

Elleveåringens far opplyser til avisen at han respekterer politiets avgjørelse og at han har inntrykk av at politiet har gjort en god jobb.

(NTB)