Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henlegger sak om gruppevoldtekt

Fem tenåringsgutter på Øvre Romerike anmeldt sist sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet har henlagt anmeldelsen mot fem unge gutter som i sommer ble anmeldt for gruppevoldtekt på Øvre Romerike.

Guttene, som var i alderen 15 til 17 år, ble anmeldt av en 17 år gammel jente. Statsadvokaten har nå konkludert med at det ikke ble begått noe straffbart forhold, skriver rb.no.

Forsvareren til en av de anmeldte guttene, advokat Sverre Næss er sterkt kritisk til politiets håndtering av saken.


- Meningsløs tidsbruk- Denne anmeldelsen har skapt store problemer for de fem som ble siktet i saken. Det ble tidlig klart at det dreide seg om en grunnløs anmeldelse av svært unge mennesker. Da er utgangspunktet at forholdet skal være ferdig etterforsket i løpet av seks uker. Nå har det gått over sju måneder og det er meningsløs bruk av tid. Heldigvis skar statsadvokaten gjennom og henla det hele, sier Næss.

Han utelukker ikke at det nå vil bli reist krav om erstatning.

- Det utelukker jeg selvfølgelig ikke. Saken fikk store medieoppslag over hele landet. Det dreier seg her om en alvorlig sak og en falsk anmeldelse, sier Næss. 


- Overrasket

Jentas bistandsadvokat Runa Kosberg er overrasket over henleggelsen.

- Jeg har ikke fått noen skriftlig meddelelse om dette. Derfor er det vanskelig å uttale seg. Men hvis dette stemmer, er jeg overrasket over beslutningen, sier Kosberg.

Politiet har ingen planer om å forfølge saken ytterligere overfor jenta som anmeldte de fem guttene.

- Nei, fra vår side vil det ikke skje noe mer. Vi er ferdige med dette, sier politiadvokat Åse Kjustad Eriksson til rb.no. (NTB).