Alta

Henlegger sak: - Synd og merkelig

Politiet har henlagt saken der hunden Kiira ble skutt 25. september i fjor i Alta, skriver Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

SKUTT: Slik fant eier Ismael Carl Torsten Forsblom hunden Kiira etter at hun ble bortført. Foto: Privat
SKUTT: Slik fant eier Ismael Carl Torsten Forsblom hunden Kiira etter at hun ble bortført. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Etter at Kiira ble skutt under en jakttur ved Jotka-området utenfor Alta, ble to personer siktet for å ha skutt hunden.

- Politiet har foretatt en grundig etterforskning hvor det blant annet er gjennomført obduksjon av hunden, tatt avhør av de involverte og innhentet andre tekniske og taktiske bevis som belyser saken, skriver politiet pressemeldingen.

Eieren syns det er veldig merkelig at politiet bare har henlagt saken.

- Jeg syns det er veldig rart og synd, sier Ismael Carl Torsten Forsblom.

Sikker på at politiet tar feil

Det er dokumentert at det var rein i området der hunden ble sluppet, og andre opplysninger understøtter at hunden har jaget rein, skriver politiet videre.

- De mener at hun jaget rein, men jeg er sikker på at hun ikke gjorde det. Hun har aldri gjort det, sier eieren oppgitt.

Siktelsen for den ene siktede i saken ble henlagt på grunn av bevisets stilling. Siktede hevder han havnet i nødverge, og politiet har ikke funnet andre opplysninger som taler mot dette.

Den andre siktede var ikke til stede da hunden ble skutt, og politiet har henlagt saken som intet straffbart forhold bevist, skriver politiet.

Forsto at noe var galt

FAMILIEVENN: Ismael og Kiira har hatt mange fine jaktturer. - Alle i familien var glad i henne, sier eieren. Foto: Privat
FAMILIEVENN: Ismael og Kiira har hatt mange fine jaktturer. - Alle i familien var glad i henne, sier eieren. Foto: Privat Vis mer

Den dagen var nesten sju år gamle Kiira og Ismael ute tidlig på morgen. Han forteller at hunden hadde fått los på harer ved flere anledninger.

Ifølge GPS-senderen var hunden flere kilometer unna Forsblom.

- Jeg skjønte at noe var galt da Kiira stoppa opp over en lenger periode, så jeg skrudde på lydoverføring fra peileren, sier Forsblom.

Han hørte først en person snakke, så lyden fra en sekshjuling som kom, før nok en person dukket opp.

FREYA: Etter at hvalrossen Freya tok seg til rette på Frognerkilen i Oslo, har flere vist sin misnøye mot dyret. Noen går så langt som å ønske at dyret blir avlivet - dette mener marinbiolog Fredrik Myhre er en veldig dårlig idé. Video: Dagbladet TV. Reporter: Ivan Larsson Vis mer

- Da forsto jeg at de tok med seg hunden, sier eieren.

- Må komme tilbake til hverdagen

Han begynte å lete etter Kiira, og fant henne til slutt. Hun lå like ved GPS-senderen, skutt og drept.

Nå, nesten ett år senere, går det bedre med Ismael.

- Det er klart at man må komme tilbake til hverdagen, men jeg er uten en hund jeg var veldig glad i, sier Forsblom

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer