Henlegger saken mot den polske sjåføren etter brannen i Gudvangatunnelen

Kan ha vært et uhell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet henlegger saken mot den polske sjåføren av vogntoget som begynte å brenne i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane i fjor.

- Etter en vurdering av bevisene i saken kan ikke politiet se bort fra at det er et uhell som ingen kan klandres for, selv om det fikk dramatiske følger, sier politiadvokat Jørn Lasse Førde Refsnes i Sogn og Fjordane politidistrikt til NRK.

Flere vitner har forklart at det kom røyk fra vogntoget, og den polske sjåføren ble først siktet for å ha kjørt et kjøretøy som ikke var i forsvarlig stand. Politiet jobbet da ut ifra en teori om at brannen skyldtes overoppheting på grunn av lekkasje fra kjølevæskeanlegget. Nå tror politiet brannen skyldtes en oljelekkasje.

- Å oppdage oljelekkasjen ville krevd en nokså grundig inspeksjon. Det er en slik type inspeksjon man ikke normalt kan kreve at en sjåfør gjennomfører før hver tur, sier Refsnes.

65 personer ble brakt til sykehus etter brannen 5. august i fjor, men ingen ble alvorlig skadd. Tunnelen ble stengt i flere uker mens reparasjonsarbeidet pågikk.

(NTB)