Henlegger saken mot Frp-nestleder

Vestfold-politiet har ikke funnet straffbart forhold i korrupsjonsanklagene.

BLE ETTERFORSKET:
Fremskrittspartiets nestleder  Per Arne Olsen ble politietterforsket for korrupsjon. Her sammen med Frp-leder Siv Jensen.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
BLE ETTERFORSKET: Fremskrittspartiets nestleder Per Arne Olsen ble politietterforsket for korrupsjon. Her sammen med Frp-leder Siv Jensen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestfold henlegger saken mot Frp-nestleder og tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen og lokalpolitiker Bent Moldvær fra Tønsberg.

Politiet skriver i en pressemelding at de har henlagt sakene mot de to politikerne som intet straffbart forhold etter påstander om mulig korrupsjon i forbindelse med to leilighetskjøp.

- Ikke særskilt tildeling - Politiet har ikke holdepunkter for å si at det har funnet sted en særskilt tildeling av leiligheter til Per Arne Olsen og Bent Moldvær. Etter hva som har fremkommet ble også opprinnelig reserverte leiligheter sluppet på det åpne marked, sier politiinspektør Jan Stapnes i Vestfold-politiet.

Olsen er 2. nestleder i Fremskrittspartiet og var ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009. Han har bedt om å bli fritatt fra alle verv i partiet så lenge etterforskningen har pågått.

- For å ta ut tiltale mot en person må påtalemyndigheten være overbevist om siktedes straffeskyld og være av den oppfatning at straffeskylden kan bevises i en norsk domstol. I herværende sak finner ikke påtalemyndigheten i politiet at vilkårene er oppfylt, sier Stapnes videre.

Kjøpte direkte fra utbygger Bakgrunnen for etterforskningen var at de to sentrale politikerne begge fikk kjøpe leiligheter direkte fra utbyggeren av boligprosjektet på Jarlsø utenfor Tønsberg. Dette prosjektet ble utvidet med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i reguleringsplanen, samtidig som Olsen var ordfører og Moldvær satt som leder i bygningsrådet.

Utbyggingsprosjektet var så populært at 53 leiligheter var solgt før annonseringen startet. Et halvt år etter byggestart var 110 av 116 leiligheter solgt, samtidig som Olsen og Moldvær altså hadde sikret seg en avtale direkte med utbyggeren.

Ifølge Tønsbergs Blad skal Olsen også ha fått en garasjeplass til en verdi av 220 000 kroner vederlagsfritt av utbyggeren.

- Godt å få fakta belyst Frp-toppen har hele tiden hevdet at han ikke har gjort noe galt, men uttalte til nyhetsbyrået NTB at han var glad for at saken ble etterforsket.

- Det skal bli godt å få alle fakta belyst. Tønsbergs Blad har skrevet mye som ikke har vært riktig, så det er bra at politiet ser på saken med objektive øyne, og setter seg inn i hele sakskomplekset, sa Olsen.

- Jeg er trygg på at politiet kommer fram til samme konklusjon. Det er aldri heldig at det settes spørsmålstegn ved politikeres håndtering av private transaksjoner, og jeg har derfor full forståelse for at politiet har valgt å se på denne saken, sier Frp-toppen

Frp-leder Siv Jensen opplyser i en SMS til Dagbladet at hun vil komme med en uttalelse om kort tid.

Saken oppdateres.