Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henlegger saken mot Lommemann-siktedes politibror

Var på stedet da broren ble pågrepet i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spesialenheten henla i går saken mot broren til den Lommemann-siktede 56-åringen som intet straffbart forhold, melder Bergens Tidende.

Det ble innledet etterforskning mot den tidligere politilederen i vinter, etter at det kom fram opplysninger om hans opptreden da broren ble siktet for et overgrep på Sotra i 1999. Saken mot 56-åringen ble seinere henlagt.

Etter at den antatte Lommemannen ble pågrepet i november 1999, var den tidligere politimannen til stede da hans kolleger ransaket brorens hjem og arbeidsplass.

Dagbladet.no har tidligere intervjuet broren om det som skjedde i 1999.

- Jeg var der ikke som politimann, men dro dit for å ta meg av familien. De var fullstendig knust, fullstendig knust. Jeg måtte ta meg av min svigerinne og hennes to barn, sa han i intervjuet.

- Jeg veit pokker meg så godt hva jeg skal gjøre, og det skulle bare mangle. Hadde jeg sittet som etterforskningsleder, som jeg har gjort massevis av ganger, og en kollega hadde kommet og forsøkt å påvirke fordi det gjaldt hans familie, så hadde jeg bedt ham å reise og ryke, sa han videre.

Ifølge Bergens Tidende snakket han også med daværende Sotra-lensmann Oddvar Ågotnes og med påtalejuristen i saken om det som var skjedd.

Spesialenheten har vurdert om den tidligere politimannen misbrukte sin stilling, eller utviste grov uforstand i tjenesten.

BROR I POLITIET: Saken mot broren til den siktede i Lommemannen-saken er nå henlagt. Foto: Privat
BROR I POLITIET: Saken mot broren til den siktede i Lommemannen-saken er nå henlagt. Foto: Privat Vis mer

- Vi har ikke funnet holdepunkter for at han har misbrukt sin stilling. Vi mener hans tilstedeværelse under ransakingene er en uheldig sammenblanding av private og tjenestemessige forhold, men dette er ikke av en slik alvorlighetsgrad at det kan karakteriseres som grov uforstand i tjenesten, sier Johan Martin Welhaven, leder for Spesialenheten region øst, til avisa.

- Vi kan ikke se at han hadde noen annen grunn til å være til stede ved ransakingene enn familiære interesser, sier han.

- Vi har heller ikke her funnet noen holdepunkter for påvirkning av saken, sier Welhaven.

VAR ETTERLYST: Politiet etterlyste Lommemannen blant annet med dette bildet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media