Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Henlegger saken mot Solum-Larsen

På grunn av bevisets stilling.

HENLAGT: Voldtektssaken mot tidligere Venstres nestleder, Helge Solum Larsen, er henlagt på bevistets stilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HENLAGT: Voldtektssaken mot tidligere Venstres nestleder, Helge Solum Larsen, er henlagt på bevistets stilling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndigheten har henlagt voldtektssaken mot tidligere Venstre-topp Helge Solum-Larsen på grunn av bevisets stilling.

Den daværende Venstre-nestlederen ble 7. februar siktet for voldtekt av ei 17 år gammel Unge Venstre-jente.

Jenta, som selv anmeldte Venstre-toppen, har forklart at voldtekten skjedde etter et nachspiel under Rogaland Venstres fylkesårsmøte på Ryfylke Fjordhotell i Suldal natt til søndag 5. februar. Solum-Larsen har innrømmet seksuell omgang med jenta, men har nektet for voldtekt.

Vil legge saken bak seg Sunde sier den tidligere Venstre-toppen nå vil se fram over og legge saken bak seg.  

- Han er glad og lettet over å få den avgjørelsen han mener riktig, sier Solum-Larsens advokat, Inger Marie Sunde til Dagbladet.

Det vanligste er henleggelser på grunn av bevisets  stilling. Denne henleggelsen er for ham en renvaskelse, sier hun.
- Han vært 100 prosent sykemeldt. Nå er målet å komme seg helsemessig på beina igjen, vi har ikke snakket om å komme tilbake til politikken igjen, sier hun.

Hun understreker at henleggelsen kan påklages til riksadvokaten.

- Jeg håper at det ikke blir tilfelle.

I en pressemelding skriver statsadvokaten at påtalemyndigheten må være overbevist om at både de objektive og subjektive vilkårene for straff er til stede om det skal tas ut tiltale. Han må og være av den oppfatning at straffskylden kan bevises i retten.

- Nevnte beviskrav kan etter statsadvokatens syn ikke oppfylles i saken, skriver førstestatsadvokat Harald Grønlien i pressemeldingen.
Trakk seg Solum-Larsen trakk seg som fra alle politiske verv som følge av saken, og ble lagt inn på psykiatrisk avdeling på sykehus. Han ble pågrepet av politiet og avhørt like etter han ble skrevet ut av sykehuset.

Ledelsen i Venstre
har høstet mye ros for hvordan de har håndtert saken.

Jentas bistandsadvokat, Berit Johannessen, har tidligere sagt til Dagbladet at jenta har fått mye støtte fra partiet. 
 
- Hun har et godt apparat rundt seg og blir fulgt opp. Venstre er en del av dette, og hun har opplevd støtten og omsorgen fra parti som veldig god, sa Johanessen til Dagbladet 20. februar. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!