Henlegger siktelsen mot samboeren

Riksadvokaten har henlagt siktelsen Tina Jørgensens samboer. - Det er vanskelig å beskrive hvordan han har opplevd det siste året, sier advokat Atle Helljesen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I over ett år har Tine Jørgensens samboer levd med drapssiktelsen hengende over seg. I dag avgjorde Riksadvokaten at siktelsen mot ham skulle henlegges.

- Han skulle aldri ha vært siktet, sier mannens advokat, Atle Helljesen.

Forsvant

Klokka 02 natt til 25. september i år 2000 var siste gang samboeren så Tina Jørgensen. De hadde da kranglet under en tur på byen i Stavanger.

Ved 19-tida kvelden etter melder han samboeren sin savnet.

Den 26. oktober ble Tina Jørgensen funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp. Undersøkelsene viser at hun ikke ble utsatt for noen seksuelle overgrep, og at hun ble drept med stump vold.

Trodde på henleggelse

Samboeren ønsker ikke selv å uttale seg til media etter at siktelsen i dag ble henlagt, men sier gjennom sin advokat at han ikke har vurdert om henleggelsen vil føre til et erstatningskrav fra hans side.

Tina Jørgensens tidligere samboer ble siktet og fengslet den 31. oktober i fjor. Etter sju uker i varetekt ble han løslatt den 20. desember.

- Han har vært i jobb hele tiden, og hans arbeidsgiver har vært fantastisk mot ham, sier Helljesen.

Han peker på at politiets beviser har smuldret bort under veis, og er ikke overrasket over henleggelsen.

- Men det er godt å få det konstatert. Vi hadde et berettiget håp om at det skulle gå den veien, sier Helljesen til Dagbladet.no.

DREPT: Tina Jørgensens drapsmann er fremdeles ikke funnet.