Henlegger smykkesaken

Rettssirkuset rundt NRK-kjendisen Marit Christensen kan nærme seg slutten: Statsadvokaten har henlagt smykkesaken mot Christensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten fant ikke bevis for at Marit Christensen hjalp ektemannen med å underslå smykker til fire millioner kroner, melder TV 2.

I oktober meldte flere medier at aktor i saken, Anna Maria Haarr, ville ta ut tiltale mot den profilerte NRK-redaktøren.

- Jeg vil ikke uttale meg om min innstilling til statsadvokaten. Ingen kommentar, sier Haarr i dag.

Henlagt

Men nå har påtalemyndigheten bestemt at det ikke blir tatt ut tiltale mot Christensen. Statsadvokaten mener at det ikke finnes gode nok bevis for at den profilerte kjendisen hjalp sin tidligere ektemann med å underslå smykker i millionklassen.

Elfad Badirkhanov ble funnet skyldig i å ha bedratt emaljekunstneren Marit Guinness Aschan for smykkesamlingen hennes og dømt til to og et halvt års fengsel. Samlingen, som kan ha blitt pantsatt, skal være verd rundt fire millioner kroner.

Det lyktes ikke Dagbladet.no å få tak i Christensen i formiddag. Hun har tidligere sagt at hun føler seg forfulgt av både presse og politi og har nektet å uttale seg om saken til andre enn Se & Hør.

Det er ikke kjent om Marit Christensen vil gå til erstatningssøksmål mot påtalemakten.

HENLEGGES: Marit Christensen sammen med sin advokat Tor Erling Staff på vei til rettssaken i fjor.